Ana SayfaHİDROJEN2'nci yeşil ihalede tutar 1 milyar euro düşük

2’nci yeşil ihalede tutar 1 milyar euro düşük

Avrupa Komisyonu, ikinci yeşil hidrojen ihalesini açtı. İhale tutarı beklentilerin altında, 1,2 milyar Euro düzeyinde gerçekleşti.

Hidrojenhaber – Avrupa Komisyonu, 2’nci Hidrojen Bankası ihalesi bütçesini 1,2 milyar avro olarak açıkladı. Hydrogen Europe CEO’su Jorgo Chatzimarkakis, “Hazırlık aşamasındaki bütçenin ilk ihaleye göre daha yüksek olduğunu görmekten memnunuz, ancak yine de Eylül 2022’de açıklanan 3 milyar Euro bütçenin altında kalıyor. Projelerin 2030 yılına kadar faaliyete geçmesini, 2030 iklim ve enerji hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olmak için gereken desteği almaya devam etmesi adına kalan 1 milyar Euro’nun bir sonraki ihaleye tahsis edilmesini bekliyoruz” dedi.

Avrupa Hidrojen Bankası, Avrupa Birliği’nin (AB) yenilenebilir hidrojen üretimini ve kullanımını teşvik etmek için hayata geçirdiği bir girişim. Şubat ayında gerçekleştirilen ilk ihalede 17 Avrupa ülkesinden toplam 132 teklif alınmıştı. 7 yenilenebilir hidrojen projesine ise toplam 720 milyon euroluk sübvansiyon verilmişti.

Bankanın amaçları 2030 yılına kadar AB’nin enerji karışımında hidrojenin payını artırmak, Karbon emisyonlarını azaltmak ve Avrupa’yı kendi enerjisini üretme konusunda daha bağımsız hale getirmek olarak sıralanıyor. Banka bu amaçla bir yandan finansman sağlarken, diğer yandan teknik yardım sunup hidrojen alıcıları ve satıcılarının biraraya gelebileceği pazaryeri oluşturmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  Honeywell’den hidrojen güvenliğini  arttıran teknoloji
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER