Ana SayfaİŞ DÜNYASI30 Ülkeden  temiz hidrojen sertifikalarını  tanıma anlaşması

30 Ülkeden  temiz hidrojen sertifikalarını  tanıma anlaşması

COP28’den temiz hidrojen ticareti için yeni bir adım : 30 Ülke temiz hidrojen sertifikalarının karşılıklı tanınmasını kabul etti.

Hidrojen Haber- 30 ülke Dubai’de düzenlenen COP28 iklim zirvesinde, temiz hidrojen sertifikaları için karşılıklı tanıma anlaşmasına imza attı.

Anlaşmaya imza atan ülkeler arasında Almanya, Japonya, ABD, Hindistan, Brezilya, Suudi Arabistan ve Şili yer alıyor. Çin ise imzalamadı. Anlaşma, temiz hidrojenin küresel ticaretini kolaylaştırmayı ve temiz enerji geçişini hızlandırmayı amaçlıyor.

Anlaşma kapsamında, her ülke kendi temiz hidrojen üretim standartlarını belirleyecek. Bu standartlar, uluslararası bir komite tarafından gözden geçirilecek ve kabul edilecek. Kabul edilen standartlara göre üretilen hidrojen, anlaşmaya taraf olan tüm ülkelerde karşılıklı olarak tanınacak.

Anlaşmaya göre, her ülke kendi temiz hidrojen üretim standartlarını belirleyecek. Bu standartlar, uluslararası bir komite tarafından gözden geçirilecek ve kabul edilecek. Kabul edilen standartlara göre üretilen hidrojen, anlaşmaya taraf olan tüm ülkelerde karşılıklı olarak tanınacak. Ayrıca temiz hidrojenin üretim, depolama ve taşıma yöntemlerini ile temiz hidrojenin fiyatlandırması ve vergilendirilmesi gibi konularda da işbirliği yapılacak.

Ülkelerin ortak taahhütlerinin, temiz hidrojenin küresel ticaretini önemli ölçüde artırması bekleniyor. Temiz hidrojen, karbonsuz bir enerji kaynağı olarak, özellikle sanayide ve ulaşımda önemli bir rol oynaması bekleniyor.

İlginizi çekebilir:  ABD’nin en büyük sıvı yeşil hidrojen tesisi üretime başladı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER