Ana SayfaİŞ DÜNYASI3M ve HD Hyundai hidrojen depolamada ortaklık kurdu

3M ve HD Hyundai hidrojen depolamada ortaklık kurdu

3M ve HD Hyundai KSOE, sıvı hidrojen depolama tankları geliştirmek amaçlı ortak araştırma yapacak.

Hidrojen Haber- 3M ve HD Hyundai Kore Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği (KSOE), büyük sıvı hidrojen depolama tankları geliştirmek üzere ortak bir araştırma projesi anlaşması imzaladı. Bu iş birliği, sıvılaştırılmış hidrojen depolama ve taşıma için yüksek performanslı bir vakum yalıtım sistemi geliştirmeye odaklanacak.

HD KSOE CEO’su Kim Sung-jun, 3M ile yalıtım malzemeleri üzerine yapılacak ortak araştırmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geleceğin Teknolojisi Araştırma Enstitüsü Başkanı Dr. Kwang pil Jang ise, bu teknoloji işbirliği sistemi ile sıvılaştırılmış hidrojen alanında dünya lideri olmayı hedeflediklerini belirtti.

2024 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) düzenlenen imza töreni, her iki şirketin liderlerinin yanı sıra 3M’in Gelişmiş Malzemeler Bölümü başkanı Brian Coleman ve küresel laboratuvar direktörü Patrick Fischer’ın katılımıyla gerçekleşti. Coleman, iş birliğinin hidrojen teknolojilerinin geniş ölçekte kullanılabilirliğine doğru atılmış büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Anlaşma kapsamında, 3M’in Cam Kabarcıklarının HD HHI’nin hidrojen depolama tankları için gelişmiş ısı yalıtım sistemine uygulanması planlanıyor. Bu işbirliği ile iki şirket, hidrojen toplumunda yüksek katma değerli gemiler için ilk sipariş hacmini yakalamayı ve yerel gemi inşa endüstrisinin rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  Afrika'nın ilk hidrojenli gemisi yolda
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER