Ana SayfaBORU HATLARIBelçika'da hidrojenin 'patronu' Fluxys

Belçika’da hidrojenin ‘patronu’ Fluxys

Belçikalı gaz boru hattı şirketi Fluxys, ülkenin 'hidrojen şebekesi operatörü' olarak atandı. Şirket 20 yıl süreyle bu görevi icra edecek.

Hidrojenhaber – Belçika hükümeti, Avrupa Birliği’nin gaz paketine ilişkin yerel mevzuatı hazırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda gaz boru hattı şirketi Fluxys’in özel olarak oluşturulmuş bir yan kuruluşu, Belçika’nın ‘hidrojen şebekesi operatörü’ olarak atandı.

Kurum, ülkede bir hidrojen boru hattı ağının inşa edilmesi ve işletilmesinden sorumlu olacak. Söz konusu ağ, Avrupa Hidrojen Omurgası’nın bir parçası olacak. Ayrıca Fluxys Hydrogen, ulusal düzenleyici olarak hidrojen ağındaki tarifeleri de belirleyecek.

Verilen görevle ilgili bir açıklama yapan Fluxys CEO’su Pascal De Buck, “Fluxys Hydrogen’in ilk amacı, “Avrupa Hidrojen Omurgası”nın bir parçası olarak düşük karbonlu molekülleri endüstriye getirerek karbonsuzlaştırmayı teşvik etmek. Geleceğin enerji karışımında düşük karbonlu moleküller, Belçika ve kuzeybatı Avrupa’da karbon nötr bir gelecek için hayati önem taşıyor” diye konuştu.

Fluxys Hydrogen, Temmuz 2023’te kabul edilen Belçika Federal Hidrojen Yasası kapsamında 20 yıl süreyle bu görevi icra edecek.

AB’nin H2 boru hatlarına ilişkin kurallarını kabul etmesinden bu yana, ilk kez herhangi bir şirkete hidrojen için “şebeke operatörü” gibi belirli bir düzenleyici rol veriliyor.

İlginizi çekebilir:  Hyundai biyogazla yeşil hidrojen üretecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER