Ana SayfaOTOMOTİVİngiltere’nin ilk otomobil hidrojen yakıt hücresi sistemi tanıtıldı

İngiltere’nin ilk otomobil hidrojen yakıt hücresi sistemi tanıtıldı

İngiltere merkezli Intelligent Energy Limited, binek otomobiller için hidrojen yakıt hücresi sistemi IE-DRIVE 100’ü tanıttı.

Hidrojen Haber- Binek otomobiller için hidrojen yakıt hücresi sistemi IE-DRIVE 100’ü tanıtıldı. Intelligent Energy Limited, tarafından üretilmiş sistem, kompakt bir tasarımla 110 kW’a kadar güç sağlayabiliyor ve sıfır emisyonlu. IE-DRIVE, farklı araçlara uyum sağlamak için modüler bir şekilde tasarlanmış. Proje ortağı Changan UK, bu yılın sonunda bir SUV’ye bu sistemi entegre ederek test edecek.

IE-DRIVE™ Sistemi, hidrojen yakıt hücresi yığını, soğutma sistemi, hava kompresörü, hidrojen regülatörü ve güç elektroniği gibi bileşenlerden oluşuyor.

Sistemin kalbindeki IE-DRIVE™ hidrojen yakıt hücresi yığını, 155 kW sıfır emisyonlu güç sağlayabilir ve bu da onu binek otomobillere entegre edilmiş en güçlü yakıt hücresi yığınlarından biri haline getiriyor. Yığın, IE’nin patentli doğrudan su enjeksiyonlu soğutma teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, ısı eşanjörünün boyutunu azaltmanın yanı sıra daha kompakt bir yığın tasarımı sağlıyor.

Sistem, farklı araçlara entegrasyon esnekliği sağlamak için bir dizi bağlı modül olarak tasarlanmış. Modüller, araç içindeki mevcut boşluklara uyacak şekilde konumlandırılabilir veya optimize edilebilir şekilde. Sistem ayrıca, araç kontrol ünitesi ile iletişim kurmak için CAN-Bus arabirimi sunuyor.

IE-DRIVE ürünlerinin geliştirilmesi, Advanced Propulsion Centre tarafından desteklenmiştir. Bu merkez, İngiltere’de düşük karbonlu otomotiv teknolojilerinin geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini hızlandırmayı amaçlayan bir kuruluş. Proje ortağı Changan UK ise Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden. Changan UK, ilk IE-DRIVE™ 100 sistemini bir SUV’a entegre ederek bu yılın ilerleyen zamanlarında test etmeyi planlıyor.

Intelligent Energy Limited, otomotiv, havacılık, jeneratör, telekom, malzeme taşıma ve insansız hava aracı (İHA) sektörlerindeki müşteriler için 800W ila 300 kW arasında değişen hafif hidrojen yakıt hücresi ürünlerinin geliştirilmesine ve üretilmesine odaklanıyor. Şirket merkezi İngiltere’de Loughborough’da olup, ABD, Japonya, Çin ve Güney Kore’de ek ofisleri ve temsilcilikleri bulunuyor.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenle çalışan traktör görücüye çıktı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER