Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİABB Avrupa’nın en büyük hidrojen tesisini uzmanlığıyla destekleyecek

ABB Avrupa’nın en büyük hidrojen tesisini uzmanlığıyla destekleyecek

Danimarkalı şirket H2 Energy Esbjerg, ABB ile işbirliği yaparak rüzgar enerjisini yeşil hidrojene dönüştürecek.

Hidrojen Haber- Elektrik ve otomasyon teknolojilerinde öncü şirket ABB, Danimarka’nın Esbjerg ve Fredericia kentlerinde bulunan 1 GW’lık hidrojen üretim tesisi ve hidrojen dağıtım merkezi için elektrik mühendisliği desteği sağlayacak. Tesiste, yılda 90 bin ton yeşil hidrojen üretilecek. ABB, bu projeyle birlikte yeşil hidrojen geliştirme alanındaki uzmanlığını artırarak küresel enerji geçişine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Esbjerg’deki tesiste, 2027 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanan Power-to-X (PtX) teknolojisi kullanılacak. Bu teknoloji sayesinde açık deniz rüzgarından elde edilen yenilenebilir elektrik enerjisi yeşil hidrojene dönüştürülecek. Hidrojen, ağır sanayi ve yol ulaşımının karbon salımını azaltmak için kullanılacak. Ayrıca metanol ve amonyak gibi yeşil e-yakıtların üretiminde de kullanılabilecek. 

Projenin Danimarka’daki tüm kamyonların yaklaşık yarısı olan 10 binden fazla kamyonun ve ağır sanayinin yıllık yakıt tüketimi taleplerini karşılamaya yetecek kadar yeşil hidrojen tedarik etmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir:  Rusya Arktik çalışmalarını hidrojenle ısıtacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER