Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARINorveç'ten hidrojen ve amonyaklı gemilere rekor destek !

Norveç’ten hidrojen ve amonyaklı gemilere rekor destek !

Norveç'in temiz enerji fonu Enova, denizcilik sektöründe karbon salınımını azaltma çabalarını hızlandırmak amacıyla, hidrojen ve amonyakla çalışan gemiler için rekor düzeyde finansman desteği sağladığını duyurdu.

Hidrojen Haber- Norveç devlet şirketi Enova‘dan toplamda on beş hidrojenli ve amonyaklı gemiye finansman desteği verildi. Bu, şimdiye kadar gemilere yapılan en büyük destek olarak kayıtlara geçti. Bu gemilerden altısı amonyakla, dokuzu ise hidrojenle çalışacak ve bu projeler arasında Maris Fiducia tarafından inşa edilecek beş kuru yük gemisi de bulunuyor.

Bu finansman turunda, dünyanın en büyük otomobil taşıyıcılarından biri olan Hoegh Autolines ve Amon Gas gibi şirketler amonyak projeleri için destek aldı. Hidrojen gemileri için ise Maris Fiducia’nın Norveç bölümü, Møre Sjø, Napier ve Halten Bulk gibi şirketler destekleniyor.

Enova’nın bu hamlesi, sıfır emisyonlu deniz taşımacılığı için işlevsel ilk değer zincirlerini oluşturmak amacıyla başlatılan ‘Hidrojenli Gemiler’ ve ‘Amonyaklı Gemiler’ programlarının bir parçası. Bu programlar, yeni gemilerin ve dönüştürülmüş hidrojen ve amonyak gemilerinin desteklenmesi için tasarlandı.

Bu projeler, denizcilik endüstrisinde sıfır emisyonlu yakıtlar için talep yaratmayı ve bu yakıtların kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Enova’nın bu girişimi, Norveç’te ve dünya genelinde denizcilik sektörünün dönüşümünü hızlandıracak önemli bir adım olarak görülüyor.

İlginizi çekebilir:  Hydrogen Europe: AB hidrojen ekonomisini hızlandırmalı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER