Ana SayfaİŞ DÜNYASIİtalyan çelik devi yeşil hidrojen deniyor

İtalyan çelik devi yeşil hidrojen deniyor

İtalyan doğalgaz şebekesi operatörü Snam, çelik boru üreticisi Tenaris ve yeşil teknoloji firması Tenova, emisyonları azaltmak amacıyla kuzey İtalya'daki bir Tenaris çelik fabrikasında hidrojen yakıtı kullanımını deniyor.

Hidrojen Haber- İtalyan doğalgaz şebekesi operatörü Snam yeşil çelik için hidrojeni deniyor. Altı aylık bu deneme, Bergamo yakınlarındaki Dalmine’de bulunan Tenaris çelik fabrikasında gerçekleştirilecek ve hidrojenin çelik endüstrisindeki performansı ve güvenilirliği değerlendirilecek.

Deneme, Tenaris, Avrupa’nın önde gelen enerji altyapı operatörlerinden Snam,ve metalürjik endüstri için sürdürülebilir çözümler geliştiren öncü firma Tenova‘nın işbirliği ile yürütülüyor. Proje, fosil yakıtların yerini alarak zorlu sektörlerin karbon salınımını azaltmayı hedefliyor.

Açıklamada, çelik endüstrisinde hidrojen kullanımının performansını ve güvenilirliğini izleyeceği ve Snam’ın endüstriyel şirketlerin karbondan arındırılmasına yardımcı olmak için daha geniş bir hamlenin parçası olduğu belirtildi.

Mayıs ayının başlarında, İtalya, Almanya ve Avusturya, güney Akdeniz’den kuzey Avrupa’ya bir hidrojen ulaşım ağı geliştirmek için bir işbirliği anlaşması imzaladı.

İlginizi çekebilir:  Nordex Başkanı Blanco Balabanlı RES’te 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER