Ana SayfaİŞ DÜNYASIAvrupa'nın ilk hidrojen santrali 2027'de

Avrupa’nın ilk hidrojen santrali 2027’de

ESSAR Energy , 2027 yılına kadar Birleşik Krallık'taki Stanlow rafinerisinde tamamen hidrojen yakıtlı ilk güç santralini inşa etmeyi planlıyor.

Hidrojen Haber- Avrupa’nın enerji alanında önemli bir gelişme yaşanıyor. ESSAR Energy Transition, 2027 yılına kadar İngitere’de tamamen hidrojen yakıtlı ilk güç santralini inşa edecek. Bu proje, endüstrinin karbon salınımını azaltma ve sürdürülebilir enerjiye geçiş yapma çabalarında önemli bir adım olarak görülüyor.

Santral, iki aşamada geliştirilecek ve 125 MW güç kapasitesine ve günlük 6 bin ton buhar üretimine ulaşacak. Hidrokarbonları hidrojenle değiştirerek, yılda 740 bin ton karbondioksit emisyonunu azaltmayı hedefliyor. Mevcut kazan ünitelerini değiştirecek olan bu yeni tesis, rafineri operasyonları için yaklaşık 50 MW güç üreten mevcut ünitelerin yerini alacak.

Bu yatırım, ESSAR’ın dünyanın en düşük karbonlu rafinerisi olma hedefine ulaşma yolunda önemli bir kilometre taşı. Şirket, 2030 yılına kadar toplam emisyonlarını yüzde 95 oranında azaltmayı planlıyor.

İlginizi çekebilir:  Avusturalya’da hidrojenli uçaklarla seyahat 2026'da
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER