Ana SayfaBORU HATLARIMallorca doğalgaza hidrojen karıştıracak

Mallorca doğalgaza hidrojen karıştıracak

İspanyol Redexis, Mallorca Adası'nın doğalgaz şebekesine hidrojen harmanlayarak Avrupa'da bir ilki gerçekleştirecek. Yakıt 115 bin ev ve işyerinde kullanılacak.

HidrojenHaber – İspanyol doğalgaz dağıtım firması Redexis, ülkenin şebekeye hidrojen harmanlayan ilk dağıtıcısı oldu. Şirket, boru hattındaki doğalgaza yüzde 2 oranında hidrojen karıştırarak, Balear Takım Adaları’nın en büyüğü Mallorca’nın bin 400 kilometrelik gaz şebekesine verecek.

Acciona Energía ve Enagás‘ın Lloseta’daki 2,5 MW’lık hidrojen üretim tesisinden temin edilen yeşil hidrojen, Cas Tresorer enjeksiyon noktasından şebekeye enjekte edilecek. Hidrojenle harmanlanarak kalori değerleri yükseltilen doğalgaz, 115 binden fazla ev ve işletmeye ulaştırılacak. Redexis’in hidrojen boru hattının başlangıçta yılda 190 ton yeşil hidrojen taşıyacağı hesaplanıyor.

Redexis CEO’su Fidel López yaptığı açıklamada “Doğal gaz şebekesine ilk yeşil hidrojen enjeksiyonuyla, Redexis’in sürdürülebilirliğe olan bağlılığını gösteriyoruz. Avrupa’da şu anda bu büyüklükte bir harmanlama projesi olmadığından, operasyonumuz diğer bölgelere ve ülkelere de örnek olacak” dedi.

İspanya‘ya bağlı Balear Adaları Hükümeti Başkanı Margalida Prohens ise, “Balear Adaları, ilk hidrojen boru hattı uygulamasına öncü olarak enerji dönüşümüne giden yolda bir adım daha atıyor. Bu adım, adalarımızın karbondan arındırılmasına katkıda bulunurken, iklim değişikliğiyle mücadelemizi de destekleyecek. Ayrıca adalarımızın yeniden sanayileşmesi için bir fırsat” diye konuştu.

Balear Adaları Özerk Topluluğu, İspanya’ya bağlı beş büyük ve onları çevreleyen birkaç küçük adadan oluşan bir özerk bölge. İspanyolca ile birlikte Katalanca da konuşulan 5 büyük ada; Mallorca, Minorka, İbiza, Cabrera ve Formentera ülkenin önemli turizm merkezleri olarak tanınıyor.

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk yüzde 100 hidrojen uyumlu gaz sayacı Honeywell’den
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER