Ana SayfaHİDROJENBEYAZ HİDROJENUmman'da beyaz hidrojen aramaları hızlandı

Umman’da beyaz hidrojen aramaları hızlandı

Rex International ve Helios Aragon, Umman'da yeraltında saf halde bulunan hidrojen kaynaklarını keşfetmek için ortak çalışma grubu kurdu.

HidrojenHaber – Rex International Holding, Umman’da doğal hidrojen kaynakları aramak için Helios Aragon’un kurucu ortaklarıyla Ortak Çalışma Anlaşması imzaladı. İki şirket, Avrupa’daki keşif bulgularını Rex’in operasyonel uzmanlığıyla birlikte kullanarak Umman’ın doğal hidrojen potansiyelini ortaya çıkarmaya çalışacak.

Helios Aragon, Avrupa’daki ilk doğal hidrojen kaynağı olan İspanya’daki Monzon Projesi’ni işletiyor. Helios’un Polonya ve İngiltere’de de arama faaliyetleri devam ediyor. Şirketin CEO’su Ian Munro, Umman‘ın yakın vadede ticari miktarda doğal hidrojen keşfi için en çok umut vadeden ülkelerden biri olarak kabul edildiğini söyledi. Munro, “Jeolojik sondajlar, büyük ölçekli hidrojen üretimi için en uygun yöntem olarak kabul ediliyor. Bazı kuyularda saf hidrojenin varlığı yüzey sızıntısıyla ortaya çıkıyor. Amacımız, enerji güvenliğini artırabilecek ve daha düşük karbonlu bir geleceğe geçişi destekleyebilecek en temiz ve en düşük maliyetli hidrojeni üretmek” diye konuştu.

Rex International’dan yapılan basın açıklamasında da, “Rex Group, Umman’da on yıldır faaliyet gösteriyor. Aşina olduğumuz bir coğrafi alanda yeni bir enerji kaynağı aramak heyecan verici bir fırsat. Ortak çalışma sayesinde sinerji yaratmayı hedefliyoruz” denildi.

Singapur merkezli Rex International, petrol arama ve çıkarma alanlarında uluslararası tecrübeye sahip. Helios Aragon Avrupa’nın enerji dönüşümüne destek olmak için doğal hidrojen kaynakları arama üzerine uzmanlaşmış bir şirket olarak tanınıyor.

Bazı tesadüfler sonucu 90’lı yıllarda ortaya çıkan yeraltı hidrojen kaynakları, yeşil dönüşümün etkisiyle son dönemde daha fazla dikkat çekiyor. Elektroliz gibi maliyetli işlemlere gerek kalmadan yeraltından sondajla saf halde çıkarılan gaz, ‘beyaz hidrojen’ olarak tanımlanıyor.

İlginizi çekebilir:  Uniper hidrojeni tuz mağarasında depolayacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER