Ana SayfaOTOMOTİVHidrojenli otobüsler Surrey'de yolcu taşıyor

Hidrojenli otobüsler Surrey’de yolcu taşıyor

İngiltere'nin tarihi kentlerinden Surrey'de ekim ayından itibaren hidrojen yakıtlı 34 yeni otobüsten oluşan bir filo şehirde yolcu taşımaya başlayacak.

HidrojenHaber – İngiltere’nin tarihi kentlerinden Surrey’de Kent Konseyi, sıfır emisyonlu otobüslere geçişi hızlandırmak için 16 milyon sterlinden fazla yatırım yapıyor. Surrey’de ekim ayından itibaren hidrojen yakıtlı 34 yeni otobüsten oluşan bir filo şehirde yolcu taşımaya başlayacak.

Yeşil hidrojenle çalışan araçlar 600 mile kadar menzile sahip. Ücretsiz Wi-Fi, şarj noktaları ve sosyal oturma alanları sunan otobüsler sessiz bir yolculuk sunuyorlar. Surrey’de önümüzdeki haftalarda tek katlı 23 otobüs hizmete girecek. Çift katlı 11 hidrojen yakıt hücreli otobüsün ise kış aylarında teslim edilmesi bekleniyor. İngiltere’de Wrightbus tarafından imal edilen hidrojenli otobüsler, Metrobus tarafından işletiliyor.

Metrobus Genel Müdürü Ed Wills, yaptığı açıklamada “Filomuza 34 adet yepyeni İngiliz yapımı hidrojenli otobüsünün geldiğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Egzozundan sadece su buharı çıkan bu otobüsler, bölgede emisyonları azaltmaya yönelik kararlılığımızı önemli bir göstergesi” dedi.

İlginizi çekebilir:  Hindistan ve HSBC arasında yeşil hidrojen ortaklığı 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER