Ana SayfaGÜNCELHidrojen ve oksijenin su için birleşmesi nano ölçekte kaydedildi

Hidrojen ve oksijenin su için birleşmesi nano ölçekte kaydedildi

Bilim insanları, oksijen ve hidrojenin birleşerek minik, nano ölçekli su kabarcıkları oluşturmasına ilk kez tanık oldular. Oluşum süreci filme alındı.

HidrojenHaber – ABD’nin Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesi‘nden bir ekip, gaz moleküllerini gerçek zamanlı olarak görüntülemek ve analiz etmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Yöntem, gaz moleküllerini ultra ince camsı membranlar kullanarak petek şeklindeki nanoreaktörler içinde hapsetmeyi ve daha sonra yüksek vakumlu transmisyon elektron mikroskoplarıyla görüntülemeyi içeriyor.

Ekip, yeni tekniği kullanarak nadir metal paladyum üzerinde hidrojen ve oksijenin nasıl birleşerek hızla su üretebildiğini görüntüleyip kayda almayı başardı.

Çalışmanın yazarlarından Yukun Liu yaptığı açıklamada, “Bu bilinen bir olgu, ancak bugüne kadar hiçbir zaman tam olarak anlaşılamadı. Reaksiyonda neler olduğunu anlamak için su üretiminin doğrudan görselleştirilmesi ve atom ölçeğinde yapı analizini birleştirebilmeniz gerekiyor” dedi.

Çalışmanın, özellikle uzay görevleri gibi havasız ortamlarda daha iyi su üretim teknikleri geliştirilmesinin önünü açabileceği belirtiliyor.

İlginizi çekebilir:  Kanada’nın yeşil treni seferlere başladı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER