Ana SayfaİŞ DÜNYASIAlman Uniper hidrojen yatırımlarını yavaşlatıyor

Alman Uniper hidrojen yatırımlarını yavaşlatıyor

Alman enerji şirketi Uniper, yeşil hidrojen talebinin beklentilerin altında kalması nedeniyle yatırımlarını yavaşlatma kararı aldı.

HidrojenHaber – Alman enerji şirketi Uniper, yeşil hidrojen talebinin beklentilerin altında kalması nedeniyle yatırımlarını yavaşlatma kararı aldı.

Alman enerji şirketi Uniper, talep eksikliği nedeniyle 2030 yılına kadar yeşil hidrojende büyümeye ve yeşil dönüşüme sekiz milyar avro yatırım yapma hedefini erteledi. Frankfurter Allgemeine Zeitung’a (FAZ) açıklama yapan Uniper CEO’su Michael Lewis “Bugünkü durumda, yeşil hidrojen satın alan neredeyse hiç büyük müşteri yok. Bu yüzden biraz frene basmamız gerekiyor” diye konuştu.

Düşük enerji fiyatları ve beklenenden yavaş gelişen mevzuatın da yatırımları erteleme kararında etkili olduğunu dile getiren Lewis, Uniper’ın stratejik ve finansal açıdan en büyük katkıyı sağlayan projelere yoğunlaşacağını ifade etti.

Uniper CEO’su Lewis, yenilenebilir enerji destek sistemine benzer şekilde belirli bir hacimdeki yeşil hidrojen için uzun vadeli bir teşvik sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, “Doğal gazın fiyatı ile mavi veya hatta yeşil hidrojenin fiyatı arasında büyük bir fark var. Devlet bu farkı kapatmayı kabul etmek zorunda kalacak” dedi.

Geçtiğimiz günlerde çokuluslu Shell ve Alman Energinet de benzer sebeplerle bazı hidrojen yatırımlarını erteleyip rafa kaldırma planlarını duyurmuşlardı.

İlginizi çekebilir:  Shell Hydrogen California'dan çıkıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER