Ana SayfaBORU HATLARIErtelenen projeler Almanya'nın hedeflerini gözden geçirtecek

Ertelenen projeler Almanya’nın hedeflerini gözden geçirtecek

Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkelerinden Almanya, hidrojen hedeflerini gözden geçirmek zorunda kalabilir. Büyük şirketlerin rafa kaldırdığı projeler ülkenin enerjide yeşil dönüşüm hedeflerine zarar veriyor.

HidrojenHaber – Almanya’nın hidrojen hedefleri en büyük iki tedarikçi adayının rota değiştirmesinin ardından zora girdi. Norveçli Equinor’un Almanya’ya boru hattı planlarını rafa kaldırmasının ardından Danimarka’dan da benzer bir haber geldi. Danimarka – Almanya arasında kurulması planlanan boru hattının inşaatı 2032’ye kadar ertelendi. Rus doğalgazına bağımlılığını yokedip, tamamen yeşil enerji kaynaklarına dönmeyi hedefleyen Almanya’da planlar gözden geçiriliyor.

Ülkenin talebinin yüzde 70’inin ithalattan karşılamayı hedefleyen Almanya, Norveçli Equinor ve Danimarka’dan gelen haberlerle planlarını gözden geçirmek zorunda kaldı. Daha temiz yakıtla çalışabilecek bir ağ ve enerji santralleri kurmak için milyarlarca avro yatırım yapmayı kabul eden Almanya’da talebin yetersizliği, şirketlerin birer birer hidrojen projelerini rafa kaldırmasına neden oluyor.

Shell, Energinet ve Equinor hidrojen planlarını şimdilik ileri tarihe erteleme kararı alırken, Danimarka – Almanya arasında kurulması planlanan doğalgaz boru hattı projesi de ‘talep yetersizliği’ nedeniyle iptal edilmişti.

İlginizi çekebilir:  Lhye Almanya’da 10 MW’lık yeşil hidrojen tesisi kuruyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER