Ana SayfaMANŞETAydem’de yeni CEO Serdar Marangoz

Aydem’de yeni CEO Serdar Marangoz

Elektrik üretim, dağıtım ve ticareti alanındaki önde gelen oyunculardan Aydem Enerji’de CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine, Serdar Marangoz getirildi.

HidrojenHaber – Elektrik sektörünün önde gelen oyuncularından Aydem Enerji’de üst düzey yönetici değişikliği oldu. Aydem Enerji Yönetim Kurlu Başkanlığı ve CEO’luğu görevlerine, grup şirketlerinde 2009 yılından bu yana çeşitli kademelerde yöneticilik yapan Serdar Marangoz atandı.

Elektrik üretimi, dağıtımı ve perakende alanlarında faaliyet gösteren Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’de [AYDEM] İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkanı görevlerine, 1 Kasım 2024 tarihi itibarıyla Serdar Marangoz getirildi. Serdar Marangoz üstlendiği görevleri, 2018 yılından bu yana CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı olan İdris Küpeli’den devraldı. 

15 YILDIR GRUPTA

Enerji sektöründe 20 yıla yakın tecrübesi bulunan; son 15 yıldır da Aydem Enerji grup şirketleri bünyesinde üst düzey sorumluluklar üstlenen Serdar Marangoz, daha önce şirkette Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmekteydi. 

Serdar Marangoz atamayla beraber; Aydem Yenilenebilir Enerji’deki Genel Müdürlük görevini de vekaleten sürdürecek. 

SERDAR MARANGOZ KİMDİR?

ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olan Serdar Marangoz, kariyerine 2006 yılında Siemens AG’de başladı. 2009 yılından bu yana Aydem Enerji çatısı altında farklı şirketlerde üst düzey yöneticilik görevleri üstlenen Marangoz, sırasıyla Aydem Elektrik Piyasası ve Regülasyon Müdürü, ADM Elektrik Dağıtım ve GDZ Elektrik Dağıtım şirketlerinde İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. 

2019 yılında Aydem Enerji Ticaret Grup Başkanı (CCO) ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. 2019 yılında atandığı Aydem Perakende ve Gediz Perakende şirketlerinin yönetim kurulu üyeliklerinin yanı sıra 2021 yılından itibaren genel müdürlük görevini de üstlendi. 2023 yılına kadar perakende grup şirketlerinin genel müdürlük görevini yürüten Marangoz, 25 Ekim 2023 tarihi itibarıyla Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

İlginizi çekebilir:  Mitsubishi'den dev hidrojen yatırımı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER