Ana SayfaGÜNCELToyota ve Ligier hidrojenli Le Mans için hazır

Toyota ve Ligier hidrojenli Le Mans için hazır

Japon ve Fransız otomobil üreticileri 24 saatlik Le Mans yarışına hidrojenli otomobilleri ile katılacaklar.

Hidrojenhaber – Otomobillerin 24 saat süren bir dayanıklılık ve sürat yarışına girdiği Le Mans’a 2026 yılından itibaren hidrojenle çalışan arabalar katılabilecek. Yarışı düzenleyen kuruşuş ACO’nun duyurusunun ardından otomobil üreticileri Fransız Ligier ve Japon Toyota hidrojenle çalışan konsept Le Mans yarış arabalarını görücüye çıkardı. 

Toyota’nın Gazoo Racing ekibinin geliştirdiği GR H2 Yarış Konsepti hidrojenle çalışan bir motora sahip. Araçla ilgili teknik detaylar henüz paylaşılmasa da Toyota Başkanı Akio Toyoda; otomobilin sesi, torku ve dinamiklerinden övgüyle bahsetti. 

Toyota, iki yıldır Japonya’nın Super Taikyu serisine hidrojen motorlu bir Corolla ile katılıyor. GR H2 Yarış Konsepti’nin de aynı performansı göstermesi bekleniyor. 

LIGIER’DEN JS2 RH2

Fransız otomobil şirketi Ligier, JS2 R yarış arabasının hidrojen motorlu bir versiyonu olan JS2 RH2’yi geliştirmek için Alman teknoloji şirketi Bosch ile ortaklık kurdu. Karbon şasi üzerine inşa edilen JS2 RH2, Bosch tarafından geliştirilmiş, 563 hp güç üreten ikiz turbo 3.0 litrelik hidrojenli V6 motora sahip. Yaklaşık 1450 kilogram ağırlığındaki otomobilin, 2.1 kg’lık üç hidrojen tankıyla yeniden doldurmaya ihtiyaç duymadan Le Mans çevresinde 35 ila 40 dakika yol alabileceği ifade ediliyor. 

İlginizi çekebilir:  Güney Kore’den 24 yeni sıvı hidrojen istasyonu 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER