Ana SayfaİŞ DÜNYASIShell'den iki yıl içinde hidrojen teknolojilerine 1 milyar dolar yatırım

Shell’den iki yıl içinde hidrojen teknolojilerine 1 milyar dolar yatırım

Shell, Kuzeybatı Avrupa ve Kuzey Amerika'ya odaklanarak 2024 ve 2025'te hidrojen ve karbon yakalama ve depolamaya (CCS) 1 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Hidrojen Haber- Shell, hidrojen, biyoyakıtlar, elektrikli araç şarjı ve CCS gibi düşük karbonlu enerji çözümlerinin geliştirilmesini desteklemek için 2023 – 2025 yılları arasında 10-15 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Hidrojen ve Karbon yakalamaya ise iki yıl içinde 1milyar dolar yatırım hedefliyor.

Shell Downstream ve Yenilenebilir Kaynaklar ve Enerji Çözümleri Direktörü Huibert Vigeveno, New York’ta şirketin Sermaye Piyasaları Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada “Hidrojen ve CCS ile enerji tarafından desteklenecek olan geleceğin enerji işletmeleri için büyümenin tohumlarını atıyoruz” dedi. Vigeveno Hidrojen ve CCS nin, özellikle sanayi ve ulaşım gibi elektriklendirilemeyen sektörlerde çok önemli olacağını da sözlerine ekledi.

Rotterdam Temiz Enerji Merkezini destekleyen Holland Hydrogen , 2025’te faaliyete geçtiğinde Avrupa’nın en büyük yenilenebilir hidrojen tesisi olacak. Elektrolizör için yenilenebilir güç, kısmen Shell’e ait olan açık deniz rüzgar çiftliği Hollandse Kust’tan gelecek. 200 MW’lık elektrolizör, Rotterdam limanındaki Tweede Maasvlakte üzerine inşa edilecek ve günde 60 bin kg yenilenebilir hidrojen üretecek.

İlginizi çekebilir:  Güney Afrika’da BMW iX5 Hidrojen denemeleri başladı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER