Ana SayfaTEKNOLOJİABD alternatif hidrojen motoru geliştiriliyor

ABD alternatif hidrojen motoru geliştiriliyor

ABD Enerji Bakanlığı ve Achates Power, hidrojenin avantajlarını kullanan ve geleneksel motorlardan daha üstün olan bir motor tasarımı geliştirdiler. Hidrojenle çalışan karşılıklı pistonlu motor, uzun mesafeli taşımacılık için umut vaat ediyor.

Hidrojen Haber- ABD Enerji Bakanlığı (DoE) ve Achates Power adlı bir şirket, elektrifikasyonu zor olan ticari uzun yol araçlarında kullanılmak üzere özelleştirilmiş bir hidrojen motoru geliştirme projesinde işbirliği yaptılar.

Araştırma ekibi, bir hidrojen motorunun, sıkıştırma ateşlemeli zıt pistonlu bir tasarım kullanılarak başarılı bir şekilde oluşturabileceğini göstermek için bir sunum yaptı. Bu tasarım, geleneksel içten yanmalı motorlara göre daha verimli, daha hafif, daha ucuz ve daha basit bir yapı sunuyor. Ayrıca, hidrojenin düşük ateşleme enerjisi ve yüksek reaktivitesi sayesinde, iki zamanlı yanma döngüsü ile daha fazla güç çıkışı sağlıyor. Bu hidrojen motoru tasarımı, uzun mesafeli araçların ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirildi. 

Karşıt pistonlu motor ilk olarak bir asırdan fazla bir süre önce II. Dünya Savaşı sırasında geliştirildi ve bu noktada uçak gemileri ve denizaltılar gibi büyük araçları iterek en büyük kullanımını gördü. Tasarımın elde ettiği yakıt verimliliği dikkate değerdi. Bununla birlikte, emisyon düzenlemeleri sıkılaşmaya devam ettikçe, ana akım olarak benimsenmesi engellendi. Yakın dönemde yaşanan teknoloji ve mühendislik gelişmeleri, özellikle mobiliteyi karbondan arındırmadaki potansiyel kullanımları açısından, karşıt pistonlu motoru yeniden gündeme getirdi.

Geleneksel içten yanmalı motorlarla karşılaştırıldığında, yeni karşılıklı pistonlu tasarımlar, hidrojen motoru tasarımlarında kullanım için bir dizi avantaj sunuyor.. Bu, özellikle Achates Power’ın piston mimarisinde çalıştığı düzenek için geçerli. Çalışma şekli, tek bir silindirle zıt olarak çalışan iki pistonun olmasıdır. Bu sayede silindir kapaklarına artık ihtiyaç duyulmaz. 

İlginizi çekebilir:  Norveç yeşil hidrojeni Avrupa'ya taşınacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER