Ana SayfaGÜNCELAB'den Brezilya'ya yeşil hidrojene yatırım sözü

AB’den Brezilya’ya yeşil hidrojene yatırım sözü

Avrupa Birliği, Brezilya’da yeşil hidrojen projelerine 2 milyar avroluk yatırım yapmayı planlıyor.

Hidrojen Haber- Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen ile Brezilya başkanı Luiz Inacio Lula da Silva arasında Brezilya’nın başkenti Brasilia’da 11 Haziran’da  yapılan bir toplantının sonrasında Avrupa Birliği, Brezilya’ya yeşil hidrojen projelerinde kullanılması için 2 milyar avroluk yatırım yapma sözü verdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı, yapılan yatırımın yenilenebilir hidrojen üretim kapasitesi projelerine ve verimli enerji kullanımını sağlamak amaçlı projelere gideceğini açıkladı. 2 milyar avroluk paranın Avrupa Birliği’nin hazinesinden mi yoksa AB’nin özel yatırımcılarından mı geleceği sorusunun cevabı henüz yok. Von der Leyen,  konuyla ilgili açıklamasında “Brezilya yenilenebilir enerjide de bir süper güç, elektriğinizin %87’sini yenilenebilir kaynaklardan üretiyorsunuz. Genel enerjiyi alırsanız,% 50’dir. Bu gerçekten etkileyici ve sizden çok şey öğrenebiliriz.” ifadesini kullandı.

Brezilya, 2030 yılına kadar ilk on yeşil hidrojen üreticisi haline geleceği ve on yıl yılda bir milyon tonun üzerinde hidrojen üretimi yapacağı öngörülüyor.

İlginizi çekebilir:  “Ekşi” gaz atığından temiz hidrojen üretiminde başarı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER