Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİABD'li Duke Energy hidrojen tesisi için start verdi

ABD’li Duke Energy hidrojen tesisi için start verdi

ABD'li enerji şirketi, baştan sona yeşil enerjiyle çalışan tesisinde hidrojeni hem üretecek, hem depolayacak, gerektiğinde de yakarak enerjiye çevirecek.

HidrojenHaber – ABD’li Duke Energy, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yanma türbininde %100 yeşil hidrojen üreten, depolayan ve yakan ilk sistemi inşa etme ve işletmek için kolları sıvadı. Duke Energy, Sargent ve Lundy ve GE Vernova işbirliği ile hayata geçirilmesi planlanan sistem, Duke Energy’nin Florida’daki DeBary fabrikasında kurulacak.

Mevcut 74,5 MW’lık DeBary güneş santralinden enerji alacak tesiste iki adet 1 MW’lık elektroliz ünitesi hidrojen üretecek. Ortaya çıkan oksijen atmosfere salınacak, yeşil hidrojen ise güvenli depolama için yakındaki güçlendirilmiş konteynerlere taşınacak.

Enerji talebinin en yüksek olduğu zamanlarda sistem; depolanan yeşil hidrojeni, doğal gaz/hidrojen karışımıyla veya %100’e kadar hidrojenle çalışacak şekilde GE Vernova’nın geliştirdiği yanma türbinine iletecek.

DeBary’deki projenin inşaatının yıl sonunda başlaması ve bir yılda tamamlanması hedefleniyor. Duke Energy, uçtan uca yeşil enerji kullanacak sistemin 2024 yılında kurulacağını ve tam olarak çalışacağını öngörüyor.

İlginizi çekebilir:  YEO Teknoloji'den yeşil hidrojen yatırımı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER