Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIABD'nin ilk hidrojenli treni deneme seferlerine başlayacak

ABD’nin ilk hidrojenli treni deneme seferlerine başlayacak

ABD'nin hidrojenle çalışan ilk yolcu trenini hizmete girecek. ZEMU olarak adlandırılan tren 108 yolcu kapasitesiyle 2025 yılı başlarında yolcu taşımaya başlayacak.

HidrojenHaber – Amerika Birleşik Devletleri, hidrojenle çalışan sıfır emisyonlu ilk yolcu trenini hizmete sokuyor. California’nın San Bernardino kentinde ilk kez görücüye çıkan tran, toplu taşımacılığın karbondan arındırılması için küresel çabalarda önemli bir dönüm noktası olarak dikkat çekiyor.

Kısaca ‘Sıfır Emisyonlu Çoklu Ünite ZEMU’ olarak adlandırılan tren 108 yolcu kapasitesiyle 2025 yılı başlarında tam kapasiteyle hizmete girecek. ZEMU, günlük toplu taşımada hidrojen teknolojisinin potansiyelini göstermesi açısından önemli bir deneme olacak.

AVRUPA’DA DA BAŞLADI

Almanya, 2018’de dünyanın ilk hidrojenle çalışan trenini hizmete sokarak diğer ülkeler için örnek oluşturdu. Birleşik Krallık, 2040 yılına kadar dizel trenleri aşamalı olarak kaldırma iddialı planının bir parçası olarak hidrojenli trenleri test ediyor. Fransa ise, birkaç bölgesel hat için hidrojen trenleri sipariş etti, trenlerin 2025 yılında operasyona başlaması planlanıyor.

Elektrikli trenler dış kaynakta üretilmiş güç ile beraber, demiryolu hattı boyunca uzanan kablolar, aktarım hatları ve trafolar gibi pahalı ve karmaşık altyapılar gerektiriyor. Bataryalı trenler binlerce kilometrelik kabloları ortadan kaldırsa da hızlı şarj altyapısı veya boşalmış pilleri yeni şarj edilmiş pillerle değiştirmek için tesislere ihtiyaç duyuyor. Hidrojen yakıtlı trenler ise elektrikli veya bataryalı sistemlere kıyasla çok daha düşük seviyede altyapı yatırımı gerektiriyor. Hidrojenin uçucu ve patlayıcı doğası ise bu enerji kaynağının güvenlik ihtiyaçlarını ön plana çıkarıyor.

İlginizi çekebilir:  Iberdola'nın Avrupa'da yeşil hidrojen hedefleri büyük
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER