Ana SayfaÇEVRESELAB'nin iklim hedefleri sağ kanadın yükselişiyle sınanıyor

AB’nin iklim hedefleri sağ kanadın yükselişiyle sınanıyor

Yeşil Mutabakat İçin dayanışma: Avrupa'nın dört bir yanından 449 kuruluş birleşti ve AB'ye Seslendi. Kuruluşlar sağa yönelen politik değişim rüzgarlarına rağmen, Avrupa'nın iklim hedeflerine bağlılık çağrısında bulundu.

Hidrojen Haber- Avrupa’da politik dengelerin sağa kaymasıyla birlikte, 400’den fazla şirket, dernek ve sivil toplum kuruluşu, Avrupa Birliği’ne (AB) Yeşil Mutabakatı sürdürme çağrısında bulundu.

2019 yılında başlatılan ve Avrupa’yı 2050 yılına kadar iklim açısından nötr bir kıtaya dönüştürmeyi hedefleyen Yeşil Mutabakat, döngüsel ekonomi, temiz enerji, sürdürülebilir sanayi ve biyoçeşitlilik hedefleri belirlemişti. Bu hedefler, son zamanlarda yenilenebilir hidrojen politikası ve hedeflerinin temelini oluşturdu.

Seçimlerin ardından sağ kanadın kazanımlar elde etmesiyle, AB’nin iklim hedeflerini teyit etmesi gerektiğini savunan aralarında Hidrojen Europe ve Renewable Hydrogen Coalition’un da bulunduğu 449 imzacı, bir bildiri yayımladı. Bildiride, Yeşil Mutabakatın tamamlanmasının, Avrupa’nın tüm stratejik hedefleri için “hayati” olduğu vurgulandı.

Ortak açıklamada, sağcı parlamentonun çoğunluğunu geleceğe taşıyan Yeşil Anlaşmanın Avrupa’nın refahını ve rekabet gücünü güvence altına almak için “en iyi strateji” olduğu belirtildi.

İmzacılar, AB liderlerinden Yeşil Anlaşmayı bir sonraki stratejik gündemde “en önemli öncelik” olarak onaylamalarını ve aynı zamanda bir “Temiz Sanayi Anlaşması” ile tamamlamalarını istiyor.

Açıklamada, “AB liderlerini, Yeşil Anlaşma taahhütlerini yerine getirmek için önümüzdeki beş yıllık görev sürelerini kullanmaya çağırıyoruz” denilerek söyle devam edildi ;”Kaderimizi elimize almak ve rekabetçi, güvenli ve demokratik bir Avrupa’ya doğru ilerlemek için 20 sezonumuz var. Geleceğimizle kumar oynamayalım, onu inşa edelim.”

İlginizi çekebilir:  800 km'lik hidrojen kamyonu yola çıkıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER