Ana SayfaİŞ DÜNYASIADNOC, Ortadoğu'nun ilk hidrojen istasyonunu kuruyor

ADNOC, Ortadoğu’nun ilk hidrojen istasyonunu kuruyor

Ortadoğu'nun ilk hidrojen istasyonu Birleşik Arap Emirlikleri'nde kuruluyor. Yüksek hızlı istasyonda depo doldurmak sadece birkaç dakika sürecek.

Hidrojenhaber – Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), Orta Doğu’nun ilk yüksek hızlı hidrojen yakıt ikmal istasyonunun inşaatına başladı. Sanayi şehri Ruveys’te yer alacak istasyon 2023’ün sonunda faaliyete geçecek.

Ortadoğu’nun ilk hidrojen istasyonu, araçlara saatte 1.000 kilograma varan hızlarda yakıt ikmali yapabilecek. Bu hızla bir aracın deposunun doldurulması sadece birkaç dakika alacak. Mevcut istasyonlar saatte yaklaşık 100 kilogram hızla yakıt ikmali yapabiliyor.

Yaklaşık 10 milyon dolara malolması beklenen istasyon, ADNOC’un Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) kurmayı planladığı hidrojen istasyonları zincirinin ilk halkası olacak.

ADNOC yakın zamanda BAE’de hidrojen ekonomisini geliştirme hedeflerini duyurmuştu. Söz konusu istasyon da mevcut stratejinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Bölgede türünün ilk örneği olan istasyon, hidrojenle çalışan araçların daha geniş çapta benimsenmesinin de önünü açmaya yardımcı olacak.

İlginizi çekebilir:  Japon hibrit gemi Hanaria denizde
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER