Ana SayfaAMONYAKAFC’den Dünyanın en büyük amonyaktan hidrojen denemesi

AFC’den Dünyanın en büyük amonyaktan hidrojen denemesi

AFC Energy yeni demonstrasyon projesiyle ithal amonyakla hidrojeni yurt içinde daha ucuza üretmeyi umuyor.

Hidrojen Haber- AFC Enerji, İngiltere’de günde 400 kg hidrojen üretebilen bir amonyak krakeri başlattı. Bu, bugüne kadarki Dünyanın en büyük demo projesi.

Tesis, kimya firması OCI’nin Rotterdam Limanı terminali tarafından tedarik edilen ithal gri amonyağı hidrojene dönüştürüyor. Düşük maliyetli NH ithalatının kırılmasının hala Birleşik Krallık içinde hidrojen üretmekten daha ucuz olabileceğini belirtiliyor.

AFC Enerji ayrıca, projenin bir sonraki aşaması için yeşil amonyak kullanmaya başlamayı planlıyor. Ancak, bunun ne zaman gerçekleşeceğine dair bir zaman çizelgesi ve daha yüksek fiyatlı bir hammadde kullanmanın hidrojenin maliyeti üzerindeki olası etkisi henüz belirsiz.

Dünyanın dört bir yanındaki birçok geliştirici, yenilenebilir elektriğin en ucuz olduğu yerlerde yeşil amonyak üretim tesisleri inşa etmeyi planlıyor. Bu amonyak daha sonra denizaşırı talep merkezlerine gönderilebilir ve orada hidrojene dönüştürülebilir.

AFC Enerji, amonyak krakerinin konteynerli bir versiyonunu da tasarlamayı planlıyor. Bu, şirketin Avrupa ve Asya pazarlarına genişlemesini kolaylaştıracaktır.

Şirket, küçük ölçekli enerji üretimi için tasarlanan yakıt hücresi jeneratörleri için mevcut müşterilerinin, gösteri tesisinde amonyaktan üretilen hidrojen için bir pazar olabileceğini belirtiyor. Ancak, bu talebin şu anda “İngiltere’de sınırlı olduğunu” söylüyor.

Amonyak krakeri nedir?

Amonyak krakeri, amonyak moleküllerini hidrojen ve azot gazlarına ayıran bir cihazdır. Amonyak, bir hidrojen ve üç azot atomundan oluşan bir moleküldür. Amonyak krakeri, amonyak moleküllerini yüksek sıcaklıklara maruz bırakarak veya katalizörler kullanarak bu iki gaz bileşenine ayırır.

Amonyak krakerleri, hidrojen üretimi için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Hidrojen, yakıt hücreleri, metal işleme, petrokimya ve diğer endüstriyel uygulamalarda kullanılmaktadır.

İlginizi çekebilir:  Güney Kore’den 24 yeni sıvı hidrojen istasyonu 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER