Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIAir Products Almanya’da İki büyük hidrojen istasyonu inşa edecek

Air Products Almanya’da İki büyük hidrojen istasyonu inşa edecek

Air Products Almanya’da İki büyük hidrojen istasyonu inşa edecek Air Products, 60 Yılı Aşkın süredir faaliyet gösterdiği Hattingen'deki mevcut Almanya genel merkezinin yakınında İstasyonlar İnşa Edecek. Duisburg ve Meckenheim’deki yeni istasyonlar, ağır ve uzun menzilli araçlara düşük karbonlu enerji sağlayacak.

Hidrojen Haber- Air Products, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinin Ekonomi, Sanayi, İklim Koruma ve Enerji Bakanlığı’ndan finansman sağladı. Şirket, Duisburg ve Meckenheim, Almanya’da iki yüksek kapasiteli, halka açık, düşük karbonlu hidrojen yakıt ikmali istasyonu (HRS) inşa etmek için bu fonu kullanacak. Bu adım, şirketin sıfır emisyonlu filolar için düşük karbonlu enerji sağlayan bir Avrupa hidrojen yakıt ikmali istasyonları ağı oluşturma çabalarının bir başka kilometre taşı.

Bu iki yeni istasyon, Air Products’un Almanya’daki mevcut merkezinin yakınında, Hattingen’de konumlanacak. Şirket, kendi hidrojeniyle beslenen bu yakıt ikmali istasyonları aracılığıyla güvenilir ve hızlı bir HRS ağı sunacak. Bu istasyonlar, orta ve ağır hizmet sınıfındaki araçları yakıtlandırabilecek kapasitede olacak. Ayrıca, sıfır emisyonlu filoların yaygınlaşmasını destekleyecekler.

Air Products, 20 ülkede 250’den fazla hidrojen yakıt ikmali istasyonu projesinde saha deneyimine sahip ve yılda 1.5 milyonun üzerinde yakıt ikmali işleminde şirketin teknolojileri kullanılmaktadır. Şirket ayrıca Avrupa’da büyük ölçekli yenilenebilir hidrojen üretim tesisleri inşa etmeyi planlıyor.

Bu iki yeni yakıt istasyonu, Almanya’daki zaten duyurulan Hürth-Knapsack’taki HRS’ye katılacak. İstasyonlar için finansman, NRW’nin hidrojen yol haritasının bir parçası olarak kullanılabilir. NRW, ağır hizmet taşımacılığını dekarbonize etme konusunda iddialı hedefler belirledi ve 2030 yılına kadar bölgede 11 bin hidrojen yakıt hücresi kamyonunu hedefliyor. NRW, ayrıca 2030 yılına kadar 3 bin 800 yakıt hücresi otobüsü ve 200 hidrojen yakıt ikmali istasyonu hedefliyor. 

İlginizi çekebilir:  Cummins hidrojenle çalışan beton mikser kamyonu üretecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER