Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIAirbus havalimanlarında hidrojen merkezleri kuruyor

Airbus havalimanlarında hidrojen merkezleri kuruyor

Airbus, havacılık endüstrisinde sürdürülebilirliği artırmak ve karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla havaalanlarında hidrojen merkezleri kurma üzerine üç yeni çalışma başlattığını duyurdu.

Hidrojen Haber- Hidrojen, temiz enerji kaynakları arasında önemli bir yere sahip ve Airbus bu potansiyeli, uçakların yanı sıra havaalanı operasyonlarını da dekarbonize etmek için kullanmayı hedefliyor. Şirket, 2035 yılına kadar hizmete girecek olan hidrojenle çalışan ticari uçakları geliştirme sürecinde. Bu çalışmalar, havaalanlarının gelecekteki hidrojenle çalışan uçaklara hazır olmasını sağlamak için altyapı ihtiyaçlarını ve düşük karbonlu havaalanı operasyonlarını araştırmayı hedefliyor. 

Bu kapsamda Airbus ve ZeroAvia, Kanada’nın en işlek üç havalimanı olan Montréal-Trudeau Uluslararası Havalimanı (YUL), Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı (YYZ) ve Vancouver Uluslararası Havalimanı (YVR) ile Kanada’daki havalimanlarında hidrojen altyapısının fizibilitesini incelemek için üç ayrı Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

Airbus, Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı (ATL) için  Delta Air Lines ve PlugPower, daha sürdürülebilir bir seyahat geleceğini ilerletmeyi desteklemek için dünyanın en işlek havalimanında hidrojen bazlı bir merkezin fizibilitesini incelemek için güçlerini birleştirdi. Ayrıca Houston’ın Geleceği Merkezi (CHF) ve Houston Havalimanları, George Bush Kıtalararası Havalimanı’nda bir hidrojen merkezinin fizibilitesini incelemek için bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Çalışma, hidrojen temini, altyapı geliştirme ve havalimanında kullanım için fırsatları ve engelleri belirlemeye ve potansiyel olarak daha fazla gelişmeyi ilerletmeye bakacak.

Bu çalışmalar, Airbus’ın “Havaalanlarında Hidrojen Merkezleri” konsepti altında yürütülüyor ve havaalanı ekosistem oyuncularını bir araya getirerek gelecekteki uçaklar için hidrojen altyapısı ihtiyaçlarını daha iyi anlamayı ve tüm havaalanı ilişkili alt yapıyı hidrojen kullanarak dekarbonize etmeye yönelik adımlı bir yaklaşım geliştirmeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  Abu Dabi’nin ilk hidrojenli taksisi testte
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER