Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIAirbus hidrojenli uçak için Londra Gatwick ile anlaştı

Airbus hidrojenli uçak için Londra Gatwick ile anlaştı

Avrupalı ​​ticari uçak üreticisi Airbus, Birleşik Krallık'taki hidrojen altyapısını genişletmek için Londra Gatwick Havaalanı, EasyJet ve Air Products ile anlaşma imzaladı.

Hidrojenhaber – Avrupalı ​​ticari uçak üreticisi Airbus, Birleşik Krallık’taki hidrojen altyapısını genişletmek için Londra Gatwick Havaalanı, EasyJet ve Air Products ile anlaştı. Anlaşma havaalanında sıvı hidrojenin tedariki ve depolanmasını, hidrojenle çalışan uçaklara yakıt ikmali ve yer hizmetlerini kapsıyor.

Airbus, hidrojen yakıtlı uçak üretmek için çalışmalarına devam ederken, bir yandan da uçağın gideceği rotalarda yakıt ikmali ve yer hizmetleri için altyapı anlaşmaları yapıyor. Hidrojenle çalışan ilk uçağın başlangıçta kısa ve orta mesafeli rotalara odaklanması planlanıyor. Planlara göre Londra’da bulunan Gatwick Havalimanı, Birleşik Krallık’ın hidrojenli uçak için en uygun merkezi konumunda bulunuyor. easyJet’in de operasyonları, Gatwick’i Ar-Ge için ideal bir test alanı haline getiriyor.

easyJet Operasyon Direktörü David Morgan, “Hidrojen, havacılığın karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynayacak, dolayısıyla bunu gerçekleştirmek için gerekli zemini şimdi hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Gatwick Havaalanı CEO’su Stewart Wingate ise, “Sürdürülebilir havacılık yakıtlarının yanı sıra hidrojen, havacılık sektörü emisyonlarını karbondan arındırmamıza yardımcı olacak gerçek bir potansiyele sahip. Airbus’ın programını memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu.

Airbus ZEROe Projesi Başkan Yardımcısı Glenn Llewellyn ise, “2035 yılına kadar hidrojenle uçmak için iddialı hedefler belirledik. Bu teknolojinin güvenilir ve test edilmiş altyapıyla desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Airbus bugüne kadar aralarında Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Yeni Zelanda, Norveç, Singapur, İspanya, Güney Kore, İsveç, Birleşik Krallık ve ABD’nin de bulunduğu 13 ülkedeki ortakları ve havalimanlarıyla anlaşmalar imzaladı.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli ilk yarış teknesi suya indi
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER