Ana SayfaTEKNOLOJİAlarko yüzde 100 hidrojenle çalışan kombi üretecek.

Alarko yüzde 100 hidrojenle çalışan kombi üretecek.

Hidrojenli kombi için geri sayım başladı. Alarko’nun yüzde yüz hidrojenli kombisi 2025’ te görücüye çıkıyor.

Hidrojen Haber- Günümüzde bir çok ülke alternatif enerji arayışlarına yöneldi. Bunun en önemli nedeni karbon emisyonların düşürebilmek. Dİğer nedeni ise enerji maliyetlerinde artış ve enerji arzındaki sıkıntılara karşı alternatif çözümler aramak. Bu alanda son yıllarda hidrojen enerjisi alternatif enerji arayışları konusunda en önemli gündem maddelerinden biri. Hidrojenin sanayi ve ulaşımda kullanılmasının yanında, ev ısıtmasında da  doğalgaz yerine kullanmak, düşük karbonlu bir çözüm olarak öne çıkıyor. Hidrojen gazı, mevcut gaz şebekesi aracılığıyla evlere ulaştırılabiliyor.

Dünyada genel olarak doğal gaz sebekesine yüzde 20 lik oranda hidrojen katarak kullanım yaygınlaşıyor. Asıl hedef ise yüzde yüz hidrojen kullanacak bir teknolojiye ulaşmak

Bu alanda Türkiye’de öncü bir rol üstlenen Alarko Carrier, tamamı hidrojenle çalışan bir kombi geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, 2025 yılında ilk prototipini tamamlamayı hedefliyor. Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, şirketin geleceğine dair Ekonomi Borsa gazetesine konuştu;

Akan, “Bu sene ciromuzun yaklaşık yüzde 2’sini Ar-Ge yatırımlarına ayırdık ve yaklaşık 4 milyon dolarlık bir Ar-Ge bütçemiz var. Geçen sene Türkiye’de Ar-Ge harcamaları konusunda 140’ıncı şirket konumundaydık” dedi.

Akan, Isıtma alanında hidrojenli kombi geliştirmeye başladıklarını ve hidrojenli kombi önümüzdeki senelerde daha da yaygınlaşacak gibi göründüğünü ifade ederek, “ Şu anda doğalgaz hatlarına yüzde 20 gibi hidrojen katma planı var. Bizim kombimiz de yüzde 20 hidrojenle çalışabilecek durumda. Ama yüzde yüz hidrojenle çalışabilecek bir kombi geliştirmeye çalışıyoruz. 2025 yılı gibi prototipi biter diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

İlginizi çekebilir:  Hidrojen, rüzgar ve güneşi yakalayacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER