Ana SayfaBORU HATLARIAlman hidrojen boru hattı için 3 milyar avroluk onay

Alman hidrojen boru hattı için 3 milyar avroluk onay

Avrupa Komisyonu, Almanya'nın hidrojen boru hattı ağı inşası için planladığı 3 milyar avro (yaklaşık 3.2 milyar dolar) tutarındaki devlet yardımını onayladı.

Hidrojen Haber- AB Alman hidrojen boru hattına 3 milyar avro desteği onayladı. Bu karar, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen hidrojenin depolanabilir bir yeşil enerji formu olarak kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Hidrojen Çekirdek Ağı (HCN) adı verilen bu sistem, özellikle ağır sanayi süreçlerinde karbon emisyonunu azaltmak için kritik bir rol oynayacak.

Almanya, şirketlere daha uygun krediler alabilmeleri için finansal garantiler sunmayı planlıyor. Bu, 2025’ten itibaren boru hattı ağının faaliyete geçiş aşamasında oluşabilecek ilk kayıpları kapsayacak. Avrupa Komisyonu, bu düzenlemenin AB rekabet ve ticaretine olası etkilerinin, hidrojen kullanımını teşvik etmenin getireceği faydalarla dengelendiğini belirtti.

Almanya’nın yönetim koalisyonu, finansman mekanizması üzerinde Nisan ayında anlaşmaya varmış ve inşaat süresini beş yıl uzatarak 2037 yılına kadar genişletmişti. Ayrıca, yatırımcılara iflas durumunda koruma sağlanması da planlanıyor.

Hidrojen, rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklardan su moleküllerini elektroliz yoluyla ayırarak üretilebiliyor. Alman boru hattı ağı, kuzeydeki rüzgar enerjisi parklarını güneydeki sanayi merkezlerine bağlamak için tasarlanıyor. Gelecekteki özel sektör ağ operatörleri, kullanıcı ücretleri tahsil ederek yatırımlarından geri dönüş sağlamayı hedefleyecek.

İlginizi çekebilir:  Hyundai’nin hidrojen yakıtlı kamyonu ödül kazandı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER