Ana SayfaGÜNCELAlmanya, hidrojen üretim hedefini 2 katına çıkardı

Almanya, hidrojen üretim hedefini 2 katına çıkardı

Almanya, 2030 yılına kadar yurt içinde 10 GW hidrojen üretimi yapmayı ve ithalat stratejisi planlamayı hedefliyor.

Hidrojen Haber- Almanya, 26 Temmuz’da ulusal hidrojen stratejisini güncelledi ve 2030 yılına kadar yurt içinde kurmayı planladığı elektroliz kapasitesini 5 gigavat dan 10 gigavata çıkardı.

Hidrojen üretimi ve kullanımı için rehber niteliğinde olan güncellenmiş strateji, Almanya’nın 2045 yılına kadar iklim nötr olma hedefine ulaşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yurt içi üretim planlarında büyük bir artış olmasına rağmen, Alman Hükümeti, 2030 yılında hidrojen talebinin 95-130 teravatsaat olacağını ve bunun %50-70’inin ithalatla karşılanacağını öngörüyor.

Bu yılın başlarında, Almanya ve Norveç, enerjiyi İskandinav ülkelerinden getirmek için büyük ölçekli bir boru hattı kurma hedeflerini açıklayarak hidrojen konusundaki ortaklıklarını güçlendirdi.

Yeni strateji, Almanya’nın iç hidrojen pazarının yükselişini hızlandırmayı ve sadece elektrolizör kapasitesinde değil, aynı zamanda altyapıda da artırmayı amaçlıyor. Yeni planlama 2027 yılına kadar, AB finansmanı yoluyla dönüştürülmüş ve yeni inşa edilmiş boru hatlarından oluşan 1.800 km’lik bir hidrojen ağının kurulmasını hedefliyor. 

İlginizi çekebilir:  Fransa - Almanya hidrojen boru hattı kararı yakında
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER