Ana SayfaGenelAlmanya’da hidrojen dönüşümü için zamana ihtiyaç var

Almanya’da hidrojen dönüşümü için zamana ihtiyaç var

Hidrojende 2030 Hedefine ulaşmak İçin Alman endüstrisi zaman istiyor; “Hız değil zaman gerek.”

Hidrojen Haber- Almanya’nın endüstri liderleri ve politika yapıcıları, ülkenin hidrojen enerjisi dönüşümünde sabırlı olunması gerektiğini vurguluyor. Reuters!in haberine göre 2030 yılına kadar 10 gigavatlık ulusal elektroliz kapasitesine ulaşmayı hedefleyen Almanya, geçtiğimiz ay, Avrupa Birliği’nin öncü endüstrisini karbondan arındırmak için bir hızlandırma yasası onayladı. Ancak, sadece 300 megavatlık projelerin nihai yatırım kararları ve gelecekteki toplu ithalatlara olan belirsiz bağımlılık, bazı eleştirmenler tarafından olası bir başarısızlık işareti olarak görülüyor.

Almanya’nın bu geçişte başarısız olması, tüm bloğun hidrojeni benimseme ve ABD ile Çin ile başarılı bir şekilde rekabet etme şansını zayıflatabilir. Yatırımcıların hidrojen konusundaki ihtiyatlı yaklaşımları, fosil yakıtlardan vazgeçme kararlılığının azaldığı anlamına gelmiyor. Handelsblatt iş gazetesinin düzenlediği bir konferansta konuşan endüstri liderleri ve politika yapıcıları, yeni değer zincirleri için düzenleyici destek sağlanmasının önümüzdeki on yılın başlarında yenilenebilir hidrojen enerjisi için büyük çaplı bir geçişe yol açacağını belirttiler.

Hidrojen, geleceğin temiz enerji kaynaklarından biri olarak görülüyor ve Almanya bu alanda öncü rol oynamayı hedefliyor. Ancak, bu dönüşümün hızlı ve sorunsuz gerçekleşmesi için sabır ve dikkatli planlama gerektiği vurgulanıyor. Alman endüstrisi ve politika yapıcılarının bu konudaki çağrıları, ülkenin ve Avrupa Birliği’nin yeşil enerjiye geçişindeki kararlılığını gösteriyor.

İlginizi çekebilir:  İberdola : Sübvansiyonda gecikme yeşil hidrojeni olumsuz etkiliyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER