Ana SayfaGÜNCELAlmanya'dan  hidrojen ekonomisine güçlü destek

Almanya’dan  hidrojen ekonomisine güçlü destek

Almanya Şansölyesi Scholz, 2024 Uluslararası CEO Etkinliğinde Hidrojen Konseyi ile güçlü birliktelik mesajı verdi.

Hidrojen Haber- Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, dünyanın önde gelen iş ve yatırım liderleri ile bir araya gelerek hidrojen ekonomisinin hızlandırılması için güçlü bir destek mesajı verdi. 

Berlin’de düzenlenen Hidrojen Konseyi’nin 2024 Uluslararası CEO Etkinliğinde konuşan Scholz, Almanya’nın güçlü bir endüstriyel ulus olduğunu ve geleceğin alanlarında dünya lideri şirketlere sahip olduğunu belirtti. Başarılı bir hidrojen ekonomisi rampası için güçlü özel sektör katılımının gerektiğini vurgulayan Scholz, Alman hükümetinin bu yönde gerekli düzenleyici çerçeveyi, araçları ve fonlama şemalarını hızla hayata geçireceğini ifade etti.

Hidrojen Konseyi Eş Başkanı ve Linde‘nin CEO’su Sanjiv Lamba, liderlerin güçlü taahhütlerinin, hidrojen dağıtımını hızlandırma ve iklim, ekonomi ve toplum için somut faydalar sağlama çalışmalarında kritik olduğunu söyledi. Lamba, enerji güvenliğini güçlendirirken, CEO üyeleri ve hükümet ortakları ile bu kritik yeni bölümde işbirliği yapmayı dört gözle beklediğini dile getirdi.

Hidrojen Konseyi CEO’su Ivana Jemelkova, enerji geçişinde bu dönüm noktasında, Hidrojen Konseyi’nin önemli konuşmalar için bir araya getirici olarak hizmet etmeye devam ettiğini ve çeşitli, küresel üyeliğin öncülük ettiğini belirtti. Jemelkova, üyeleri, ekibi ve ortakları verimli bir toplantı için tebrik ederek, endüstri ve politika liderlerinin hidrojen üzerinde birlikte çalışmaya hazır olduğunu açık bir mesajla iletti.

İlginizi çekebilir:  Finlandiyalı enerji şirketleri, hidrojen vadisi için güçlerini birleştiriyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER