Ana SayfaOTOMOTİVAlpine 740 beygirlik hidrojenli Hy6'yı tanıttı

Alpine 740 beygirlik hidrojenli Hy6’yı tanıttı

Performans araçları üreticisi Alpine; 6 silindirli, içten yanmalı hidrojen motoruna sahip Alpenglow konsept otomobilinin 740 beygir güç üreten güncellenmiş bir versiyonunu tanıttı.

HidrojenHaber – Fransız Renault Group şirketlerinden performans araçları üreticisi Alpine, hidrojen yanmalı motora sahip Alpenglow konsept otomobilinin güncellenmiş bir versiyonunu tanıttı.

Alpenglow Hy6 adı verilen otomobil; hidrojen yakıtlı, içten yanmalı 3,5 litrelik bir V6 motora sahip. Araç, bir önceki 340 bg’lik 4 silindirli Hy4 versiyonun gücünü iki katından fazla artırarak 740 beygir güç üretiyor. Motor 9.000 rpm’ye kadar devir yapabiliyor. Aracın azami hızı ise saatte 330 kilometreyi buluyor.

Alpenglow Hy6’nın tasarımında, yeni güç aktarma organına uyum sağlamak için çeşitli güncellemeler yapıldı. Aracın arkası yeniden tasarlanırken, motor artık cam kapağın altından görülebiliyor. Otomobilin hidrojen motoru için uygun soğutma ve güvenliği sağlamak amacıyla yeni hava girişleri ile havalandırma sistemleri eklendi.

Konsept otomobil, her biri 700 bar basınçta 2,1 kg gaz halinde hidrojen depolayan üç hidrojen tankı kullanıyor. Güvenlik önlemleri arasında kompozit silindirler, hızlı yakıt tahliye valfleri ve sürekli hidrojen izleme göstergeleri yer alıyor.

Alpine’in yakıt hücresi sistemi yerine hidrojen yanmalı motor tercihi, emisyonları azaltırken geleneksel yarış arabalarına benzer bir sürüş deneyimi sağlamayı amaçlıyor. Alpine’ın ar-ge ekibi ise daha hızlı yakıt ikmali için sıvı hidrojen depolama çözümleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Otomobille ilgili açıklama yapan Alpine Motorsports Başkan Yardımcısı Bruno Famin, “Alpenglow Hy6 konsepti, motor sporlarında karbon emisyonlarını azaltmanın mümkün olduğunun mükemmel bir örneği” dedi.

İlginizi çekebilir:  Amonyak boru hattı havaya uçuruldu tahıl anlaşması zora girdi
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER