Ana SayfaİŞ DÜNYASIApollo Projesi kilogramı 1 doların altında hidrojen üretecek

Apollo Projesi kilogramı 1 doların altında hidrojen üretecek

Kanada'nın Saskatchewan bölgesinde yer alan bir girişim, günlük 500 ton düşük karbon yoğunluklu hidrojen üretmeyi hedefliyor ve bunu kilogram başına 1 doların altında bir maliyetle gerçekleştirmeyi planlıyor.

Hidrojen Haber- ProtonH2, ucuz düşük karbonlu hidrojen üretimi amaçlayan Apollo Projesi’ni başlattı. Projesi kapsamında günde 500 ton düşük karbonlu hidrojen üretimi hedefleniyor.

ProtonH2 Proje için mühendislik, tedarik ve inşaat ortağı olarak Propak Systems Ltd. ile anlaşma sağladı. Propak’ın karmaşık enerji projelerini başarıyla teslim etme konusundaki kanıtlanmış uzmanlığı, ProtonH2’nin dünya standartlarında bir hidrojen üretim tesisi yaratma vizyonuyla mükemmel bir uyum içinde. Ön-Mühendislik ve Tasarımın ilk aşamasını tamamlayan ProtonH2, şimdi projenin detaylı tasarım ve uygulama aşamalarına geçmeye hazır.

Proje, mevcut alt yapıyı yeniden kullanarak ve yerinde termo-dinamikleri optimize ederek, hidrojeni rekabetçi bir enerji kaynağı haline getirecek maliyet etkinliklerine ulaşmayı hedefliyor. Apollo Projesi’nin inşaatına 2024’ün dördüncü çeyreğinde başlanması ve ilk hidrojen teslimatlarının 2025’in ilk yarısında yapılması bekleniyor. Faaliyete geçtiğinde, tesis hem yerel hem de uluslararası pazarlarda temiz hidrojen talebini karşılamada önemli bir rol oynayacak.

İlginizi çekebilir:  Ballard’ın Kuzey Amerika pazarı büyüyor 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER