Ana SayfaELEKTROLİZÖRAvrupa elektrolizör sektöründen Çin’e karşı destek çağrısı

Avrupa elektrolizör sektöründen Çin’e karşı destek çağrısı

Avrupa'nın elektroliz sektörü liderleri, Çinli üreticilerin artan rekabeti karşısında Avrupa Birliği politika yapıcılarından destek talep ediyor.

Hidrojen haber- Avrupalı elektrolizör üreticileri, Çin’in artan rekabetine karşı AB’den yardım istiyor.

Nel, Siemens Energy, Thyssenkrupp Nucera gibi isimler, elektroliz endüstrisi için “Avrupa’da Üretilmiştir” politikasının gerçekleştirilmesi çağrısında bulunan bir mektup imzaladı. Avrupa’nın yeni politik döngüsüne girdiği bu dönemde, şirketler, bölgenin elektroliz ve hidrojen liderliğinin, daha ucuz Çin alternatifleri karşısında “ciddi tehdit” altında olduğu konusunda uyarıda bulunuyorlar.

ELEKTROLİZÖR ÜRETİMİNİN YÜZDE 40’I ÇİN’DE

Çin, elektrolizör üretimini hızla genişletiyor ve şu anda dünya üretim kapasitesinin yüzde 40’ına sahip. Avrupalı şirketler, Çinli firmaların uzun süreli operasyonel zararlara katlanabilmelerini ve sıfır faizli devlet kredileri yoluyla kapasite genişletmelerini destekleyen devlet kurumları tarafından gerçekleştirilen yeşil hidrojen projelerine dikkat çekiyorlar. Bu eşitsiz rekabet ortamı, Avrupa elektroliz üretimini önemli bir dezavantajla karşı karşıya bırakıyor.

Mayıs ayında gerçekleştirilen Avrupa Hidrojen Bankası (EHB) ihalesinin sonuçları, ödül kazanan projelerin yarısından azının Avrupa teknolojisini kullanmayı planladığını gösteriyor. Şirketler, politika yapıcılarından gelecek ihale turları için “Avrupa’da Üretilmiştir” kriterlerini getirmelerini talep ediyorlar. “Tehlike gerçek,” diye vurguluyorlar ve koruyucu politika önlemlerinin eksikliğinin, “güneş PV trajedisinin” tekrarlanmasına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Avrupa’nın REPowerEU hedefleri, 2030 yılına kadar yerel olarak 10 milyon ton yeşil hidrojen üretmeyi öngörüyor. Politika yapıcılar, daha yüksek maliyetli yerel içeriği korurken aynı zamanda bu iddialı hedeflere ulaşma yollarını tartışıyorlar.

İlginizi çekebilir:  Hyundai biyogazla yeşil hidrojen üretecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER