Ana SayfaRAPORLARAvrupa Komisyonu : “Hidrojen ekonomik canlanmada kilit faktör “

Avrupa Komisyonu : “Hidrojen ekonomik canlanmada kilit faktör “

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından sunulan yeni rapor, hidrojenin dönüştürücü bir teknoloji olarak tanınmasının yanı sıra, Avrupa'nın rekabet gücünü sürdürmede kilit bir rol oynayacağını belirtiyor.

Hidrojen Haber-Avrupa’nın rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlamak amacıyla, eski İtalya Başbakanı Mario Draghi tarafından hazırlanan ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından yeni sunulan “Avrupa’nın Geleceği: Rekabetçilik Raporu” büyük bir önem taşıyor. Avrupa’nın karşılaştığı rekabet engellerini belirlemek ve bu engelleri aşmak için somut öneriler sunmak üzere geniş kapsamlı istişareler sonucunda ortaya çıkan rapor; inovasyon, yüksek enerji fiyatları, finansman ihtiyaçları, düzenleyici basitleştirme ve acil dijitalleşme ve savunma kapasiteleri gibi konularda Avrupa’nın karşılaştığı zorlukları ele almakta ve çözüm yolları sunuyor.

Hydrogen Europe CEO’su Jorgo Chatzimarkakis, raporu değerlendirirken, “Bu rapor, Avrupa’nın bugün ihtiyaç duyduğu stratejik ve somut – belki de radikal – bir yaklaşımı sunuyor. İklim değişikliği, teknolojik kesintiler, enerji maliyetleri ve Avrupa’nın ekonomik direnci gibi konulara adres olarak, yeni bir AB Temiz Endüstri Anlaşması’nın bu yeni AB döngüsünün en üst önceliği olması gerektiğini bir kez daha vurguluyor. Karbondan arındırma, Avrupa’nın endüstriyel canlanmasına engel değil, bir katalizör olabilir ve hidrojen ile teknolojileri bu dönüşümün temel unsurlarıdır” şeklinde konuştu.

Rapora göre, Avrupa’nın önümüzdeki on yılda karşılaşacağı yapısal değişiklikler göz önünde bulundurulduğunda, hidrojen sektörünün etkili olduğu kanıtlanmış çerçeveleri, örneğin Hidrojen Bankası ve Hidrojen Vadileri gibi, geliştirmesi ve genişletmesi gerekmekte. Aynı zamanda, mevzuat, yönetişim ve hedeflere ulaşmak için finansal güç açısından yenilik ve rasyonalizasyon unsurlarını da getirmesi beklenmekte.

Hydrogen Europe Politika Şefi Daniel Fraile, “Raporun, AB rekabetçiliğini yeniden inşa etmede teknolojiye tarafsız bir yaklaşım getirdiğini ve karbondan arındırma yanında diğer çözümlerle birlikte hidrojenin önemini tanıdığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Hidrojen Avrupası, bu benzeri görülmemiş geçiş için finansal araçları sağlama ve AB’nin endüstriyel çekirdeğini yeniden canlandırmak için tüm temiz hidrojen teknolojilerini kritik olarak görmekte ve güçlü, ortak bir çaba gösterilmesini savunmaktadır. AB’nin çeşitli seviyelerinde yatırım kapasitesini birleştirmek, iklim ve enerji hedeflerine ulaşmak için gerekli temiz teknolojinin dağıtımı için hayati önem taşımaktadır” dedi.

İlginizi çekebilir:  Siemens : Elektrolizör satışları 1 milyar avroyu aşacak

Hydrogen Europe, AB kurumlarını, enerji, endüstri ve rekabet politikalarında hidrojeni bir köşe taşı olarak konumlandırmak için net ve iddialı hedefler belirlemek üzere güçlü bir taahhüt ve sinerji göstermeye çağırıyor. Bu, diğer anahtar net-sıfır sektörlerle işbirliği içinde yapılmalıdır.

İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER