Ana SayfaOTOMOTİVAvrupa’nın en büyük hidrojen istasyonu Paris’te açıldı

Avrupa’nın en büyük hidrojen istasyonu Paris’te açıldı

HysetCo Avrupa’nın en büyük istasyonunu açtı. İstasyon günlük 1 ton hidrojen kapasiteli.

Hidrojen Haber- Paris’te Porte de St Cloud’da bulunan Avrupa’nın en büyük hidrojen istasyonu HysetCo tarafından açıldı. Bu istasyonun günde 1 ton düşük karbonlu hidrojen üretebilen ve dağıtabilen bir elektrolizörü bulunuyor. Bu da aylık 6 bin dolum ve yaklaşık 1.3 milyon kilometre mesafe demek oluyor.

HysetCo, Fransa’daki ilk hidrojen taksi operatörü ve dünyanın en büyük hidrojen taksi filosuna sahip. Şirket ayrıca Orly, Roissy ve Porte de La Chapelle’deki üç diğer operasyonel istasyonuyla bir ağ oluşturmuş durumda. Yeni açılan  istasyonun ise diğer istasyonlardan dört kat daha fazla üretim ve dağıtım kapasitesi bulunmakta.

HysetCo’nun projesi, Devlet Île-de-France bölgesi, Avrupa Komisyonu ve Temiz Hidrojen Ortaklığı gibi kamu ortakları tarafından destekleniyor. Ayrıca Air Liquide, Toyota, Total Energies ve Kouros gibi hidrojen sektörünün ana oyuncuları da şirketin hissedarları ve endüstriyel ortakları arasında yer alıyor.

HysetCo, 2024 yılına kadar Île-de-France bölgesini bir düzine hidrojen istasyonuyla kaplamayı ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında  Sıfır Emisyonlu araç kullanımlarında hizmet vermeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  San Francisco'nun ilk hidrojenli çöp kamyonu yollarda
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER