Ana SayfaHİDROJENMAVİ HİDROJENAvrupa'nın en büyük mavi hidrojen tesisi Hollanda’da kuruluyor

Avrupa’nın en büyük mavi hidrojen tesisi Hollanda’da kuruluyor

Air Products, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki mevcut hidrojen üretim tesisinde bir karbon yakalama ve karbondioksit arıtma tesisi kuracağını duyurdu.

Hidrojen Haber- Air Products, Hollanda’nın Rotterdam kentindeki mevcut hidrojen üretim tesisine bir karbon yakalama ve karbondioksit (CO2) arıtma tesisi kuracağını duyurdu. Tesisin 2026 yılında devreye alınması planlanıyor ve ortaya çıkan mavi hidrojen ExxonMobil’in Rotterdam rafinerisine ve Air Products’ın hidrojen boru hattı ağı aracılığıyla diğer müşterilere satılacak. Proje tamamlandığında, Air Products’ın Rotterdam hidrojen tesisi 

Air Products yaptığı açıklamada, hidrojen tesisinin ve ExxonMobil‘in Rotterdam rafinerisinin Hollanda’daki ilk büyük ölçekli CO2 depolama sistemini geliştiren bir konsorsiyum olan Porthos sistemine bağlanacağını duyurdu. Porthos, yakalanan CO2’yi, Rotterdam limanındaki diğer endüstrilerden gelen CO2 ile birlikte, Kuzey Denizi’nde kıyıdan yaklaşık 20 km açıklıkta tükenmiş gaz sahalarına taşıyacak ve burada deniz tabanının altında 3 km’den daha derinde kalıcı olarak depolanacak.

Porthos sistemine erişim, Air Products’ın Rotterdam limanındaki CO2 emisyonlarını yarıdan fazla azaltmasına olanak tanıyacak, bu da Air Products’ın kısa vadede doğrudan emisyonlarını azaltmada önemli bir adımı temsil edecek ve şirketin Hollanda Ulusal İklim Anlaşması hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmasına yardımcı olacak.

İlginizi çekebilir:  American Airlines’ten hidrojen teknolojisine yatırım 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER