Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIAvrupa'nın ilk elektro-hidrojen katamaranı göz kamaştırdı

Avrupa’nın ilk elektro-hidrojen katamaranı göz kamaştırdı

Brittany'deki inovasyon fuarında, Green Navy'in elektro-hidrojen kamaranı büyük ilgi gördü.Green Navy, çevre dostu deniz taşımacılığında yeni bir sayfa açıyor.

Hidrojen Haber- Brittany’de düzenlenen NAVEXPO denizcilik inovasyon fuarında, Green Navy isimli Fransız şirketi, Avrupa’nın ilk elektro-hidrojen itiş sistemine sahip kamaranını ‘Prometeo’yu sergiledi. Deniz taşımacılığında karbon emisyonunu azaltma hedefiyle yola çıkan bu yenilikçi kamaran, hem yolcu hem de yük taşımacılığı için tasarlandı. Green Navy CEO’su Charles Cardi’nin de katıldığı etkinlikte, katamaranın tasarımı ve ilham kaynakları üzerine bilgiler paylaşıldı.

‘Prometeo’, teknik olarak mümkün olan elektro-hidrojen itiş sistemlerinin sadece teoride değil, pratikte de işlevsel olduğunu kanıtlıyor. Green Navy, güvenilir ve ekonomik çözümler geliştirmek için SECO Marine ile iş birliği içinde çalışıyor. SECO Marine Genel Müdürü David Bartoletti, hidrojenin birçok deniz uygulaması için umut verici bir enerji vektörü olduğunu ve ‘Prometeo’ gibi boyut, güç ve operasyonel ihtiyaçları hidrojen kullanımı için ideal kılan gemilerin karbon emisyonunu azaltmada gerçek bir çözüm sunduğunu belirtiyor.

Bu gelişme, deniz taşımacılığının geleceği için büyük bir adım olarak görülüyor. ‘Prometeo’, sıfır karbon emisyonu, sessiz çalışma, titreşimsiz ve kokusuz olmasıyla hem mürettebat hem de yolcular için konforlu bir deneyim vaat ediyor. Ayrıca, yenilikçi bir aktarma sistemi sayesinde, daha fazla tork ve düşük hızda daha iyi verimlilik sunuyor.

İlginizi çekebilir:  Hollanda’dan elektrolizör üreticilerine destek! 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER