Ana SayfaİŞ DÜNYASIAvustralyalı Fortescue, Norveçli hidrojen üreticisine ortak oldu

Avustralyalı Fortescue, Norveçli hidrojen üreticisine ortak oldu

Avustralyalı madencilik şirketi Fortescue, Norveçli hidrojen üretme girişimi Norwegian Hydrogen'in %12,5 hissesini satın almak için anlamaya vardı.

HidrojenHaber – Avustralyalı madencilik şirketi Fortescue, Norveçli hidrojen üretme girişimi Norwegian Hydrogen’in %12,5 hissesini 100 milyon Norveç Kronu karşılığında (yaklaşık 8,96 milyon $) satın almak için anlamaya vardı. Fortescue, yatırımın ardından şirketi yaparak Norwegian Hydrogen’in en büyük üçüncü hissedarı haline geldi. Norwegian Hydrogen şu anda ilk hidrojen tesislerini Norveç’in Hellesylt ve Danimarka’nın Hjørring kentlerinde inşa ediyor.

Avustralyalı Fortescue, küresel bir yeşil hidrojen ve yeşil amonyak portföyü geliştirmeyi hedefliyor. Norveç’te yapımı devam eden Bremanger’deki 300 megavatlık yeşil hidrojen ve yeşil amonyak tesisi projesi ve Hemnes belediyesinin 300 megavatlık tesis projesi, Fortescue’nin planlarıyla örtüşüyor.

ELEKTRİFİKASYONU ZOR SEKTÖRLER

Satın alma işlemiyle ilgili açıklama yapan Fortescue Energy CEO’su Mark Hutchinson, “İklim değişikliği artık kapıda ve işletmelerin bununla mücadele etmek için birlikte çalışması gerekiyor. Azaltılması zor sektörleri karbondan arındırmak ve dünyayı fosil yakıtların ötesine taşımak için bu bir zorunluluk. Bunu başarabilmek için büyük ölçekte yeşil hidrojen ve yeşil amonyak üretmeye başlamalıyız” diye konuştu.

Norveç Hükümeti’nin 2026’dan itibaren Norveç’in UNESCO dünya mirası fiyortlarına emisyonsuz giriş için yeni gereklilikler getirmesi, 2018 yılında Norwegian Hydrogen‘in kurulması fikrini ortaya çıkardı. Plana göre Norwegian Hydrogen, Hellesylt’te fiyortlara giden gemilere yerel, yeşil hidrojen sağlayacak bir hidrojen fabrika kuracak. Şirket; iş insanı Knut Flakk, Flakk Gruppen, Hexagon Purus, Hofseth International ve Tafjord Kraftproduksjon’un da aralarında bulunduğu bir grup endüstriyel yatırımcı tarafından 2020’nin başlarında kuruldu. Şirketin ikinci büyük ortağı ise Mitsui & Co., Ltd.

İlginizi çekebilir:  Özka Lastik elektriğini güneşten alacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER