Ana SayfaGÜNCELBiden hidrojen vergi indirim planını açıkladı

Biden hidrojen vergi indirim planını açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, hidrojen enerjisi sektörünü desteklemek için yeni bir vergi kredisi planını duyurdu. Plan, hidrojen üretimi, depolama ve dağıtımı için vergi indirimleri öngörüyor.

Hidrojen Haber- Biden yönetimi bugün, hidrojen üreticilerine milyarlarca dolarlık vergi kredisi dağıtmak için ayrıntılı bir öneri sundu. Biden , hidrojenin temiz enerji geçişinde önemli bir rol oynayacağını ve ABD’nin küresel liderliğini güçlendireceğini savunuyor. Plan, hidrojenin karbon ayak izini azaltmak için elektrik üretiminden ulaşıma kadar çeşitli sektörlerde kullanılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Geçen yılın Enflasyonu Azaltma Yasası’nın bir parçası olan plan, daha temiz enerji projelerini tercih eden ve aynı zamanda fosil yakıtları kullananları da destekleyen katmanlı bir hidrojen üretim kredisi sistemi sunuyor. ABD kredisi, hidrojen üretimi için şu anda küresel olarak en cömert kredi.

Yönetim, bu girişimin 2030 yılına kadar 140 milyar dolar gelir ve 700 bin kişilik iş yaratacağını ve 2050 yılına kadar 50 milyon ton hidrojen üretebileceğini öngörüyor.. Bu hidrojen hacmi, ABD’deki tüm otobüs, uçak, tren ve gemilerin enerji kullanımına eşit olabilir.

Yeni öneri, yaşam döngüsü emisyonlarına bağlı olarak, kilogram başına 3 dolara kadar önemli bir kredi sunarak daha temiz hidrojen üretimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Önerinin kritik bir yönü, üreticilerin hangi kredilere hak kazandığını belirlemek için “enerji öznitelik sertifikaları” aracılığıyla elektrik kullanımını belgelemeyi içeriyor. Bazı endüstri temsilcileri öneriyi memnuniyetle karşılarken, diğerleri, aralarında ABD Ticaret Odası’nın da bulunduğu, bunun endüstrinin büyümesini engelleyebileceği endişesini dile getirdi.

Ayrıca, bu vergi kredilerinden yararlanmak için şirketlerin temiz, sıfır karbonlu elektrik kullandıklarını göstermeleri gerekiyor. Bu gereklilik, temiz elektriğin nasıl tanımlandığı ve bunun güç şebekesi ve hidrojen üretimi üzerindeki etkileri üzerinde tartışmalara yol açtı. Çevre grupları tarafından desteklenen Biden yönetiminin yaklaşımı, temiz elektriğin yeni güç kaynaklarından gelmesi, kullanımıyla eşzamanlı olarak üretilmesi ve aynı şebeke içinde üretilmesi gerektiğini zorunlu kılıyor.

İlginizi çekebilir:  Shell Amazon ve NASA’dan ucuz yeşil hidrojen üreten elektrolizör

.Hidrojen vergi kredisi politikası, çelik, kimya ve gübre üretimi gibi endüstrileri dekarbonize etmede potansiyel uygulamalara sahip olduğu için ABD’nin iklim stratejisinin önemli bir bileşeni olarak görülüyor. 

İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER