Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİBosch ve PowerCell ‘den yakıt hücresinde  işbirliği

Bosch ve PowerCell ‘den yakıt hücresinde  işbirliği

Bosch, PowerCell’ le yaptıkları anlaşma ile yakıt hücresi grubu PowerCell S3’ü üreteceğini duyurdu.

Hidrojen Haberleri- Alman elektronik devi Bosch ve İsveç yakıt hücresi üreticisi PowerCell, anlaşma imzaladı. Anlaşma Bosch’a otomotiv pazarında kullanılmak üzere yakıt hücresi grubu PowerCell S3’ü üretme ve satma hakkı veriyor. Bosch, S3 lerin üretimini Almanya’da gerçekleştirilecek ve PowerCell’in Göteborg’daki tesisine 100kW lık S3 yakıt hücreleri teslim edecek.

PowerCell, emisyonsuz uçak üreticisi ZeroAvia’ya 2024’te teslimatı başlayacak 5 bin yakıt hücresini anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşmayla Power Cell teslimat kapasitesini arttırabilecek ve üretim dışında ar-ge ye daha fazla yoğunlaşabilecek.

PowerCell CEO’su Richard Berkling,  anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada ; “Bosch ile yaptığımız anlaşma, üretim kapasitemizi önemli ölçüde artırıyor ve bize hidrojenli elektrik çözümlerimize yönelik hızla artan talebi etkin bir şekilde karşılama fırsatı veriyor.” Dedi.
Bosch’un Yakıt Pili Mobilite Çözümleri İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Wintrich, ise; “Tedarik anlaşması, Bosch ile PowerCell arasında uzun yıllara dayanan iyi işbirliğinin sonuçlarından biridir. Anlaşma Bosch’un Avrupa’da yakıt hücresi teknolojisinin gelişimine katkıda bulunuyor.” İfadesini kullandı.

İkili, 2019’dan devam eden bir iş birliği yürütüyorlar

İlginizi çekebilir:  Porsche Şili’den sentetik benzin İthal ediyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER