Ana SayfaOTOMOTİVBP'ye göre hidrojenli otomobillerin geleceği yok!

BP’ye göre hidrojenli otomobillerin geleceği yok!

İngiltere merkezli enerji ve petrol devi BP'nin hazırladığı raporda 2035 - 2050 yılları arasında, tahminlerin aksine hidrojenli otomobiller yaygın olarak kullanılmayacak.

Hidrojenhaber – Enerji devi BP, hidrojen işindeki en büyük yatırımcılardan biri olmasına rağmen, hidrojenli otomobiller için bir gelecek görmüyor. BP’nin gelecek projeksiyonlarını paylaştığı raporda, 2035 – 2050 yılları için bu alanda pazar potansiyelinin ‘sıfıra yakın’ olduğu belirtildi.

BP’nin net sıfır senaryosuna göre yakın gelecekte hafif araçlarda, otomobillerde ve kamyonetlerde yakıt olarak hidrojenin pazar payı sıfır olarak değerlendirilirken, araçların yüzde 70’ten fazlası elektrik kullanacak. BP tahmininde 2035 – 2050 yılları arasında hafif araçların büyük çoğunluğunun bataryalı elektrikli arabalar ve geçmişten kalan fosil yakıtlı araçlar olacağı kaydedildi.

BP, özellikle 2030 yılına kadar yılda 500 bin ila 700 bin ton yeşil hidrojen üretmeyi planlıyor. Şirketin tahminlerine göre hidrojen öncelikle demir-çelik, kimya, petrol rafinerileri gibi elektrifikasyonu zor süreçlerde kullanılacak. Taşımacılık sektöründe ise yoğun yük trafiğine sahip nakliye ve havacılık sektörleri potansiyel hidrojen tüketicileri olarak görülüyor.

“BP Enerji Görünümü 2023” raporunun İngilizce tam metnini indirmek için tıklayın!

İlginizi çekebilir:  AB ve Uruguay hidrojende iş birliğini artıracak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER