Ana SayfaTEKNOLOJİBu bitki havayı temizlerken elektrik üretiyor

Bu bitki havayı temizlerken elektrik üretiyor

ABDli bilim insanları havayı temizlerken bir ampulü aydınlatacak kadar elektrik de üreten yapay bir bitki geliştirdi.

HidrojenHaber – Binghamton’da biliminsanları, karbondioksit seviyelerinde %90’lık bir azalma sağlarken, bir ampulü aydınlatacak kadar elektrik de üreten yapay bitkiler geliştirdi.

Binghamton’daki New York Eyalet Üniversitesi‘nde çalışan bilim insanları Maryam Rezaie ve Prof. Seokheun “Sean” Choi, hem havayı temizleyebilen hem de elektrik üretebilen bir yapay bitki geliştirdi. Bitki, 5 yapay yapraktan oluşuyor ve bu yapraklar, fotosentetik yapısı sayesinde havadaki karbondioksiti temizlerken biyolojik güneş pilleri aracılığıyla elektrik enerjisi de üretebiliyor. 

DOĞAL BİTKİLERİN 9 KATI AZALTIYOR

Çalışma ekibi, yapılan deneyler sırasında geliştirdikleri yapay bitkinin ortamdaki karbondioksit seviyesinde %90’lık bir düşüşe sebep olduğunu söylüyor. Doğal bitkiler ise genelde karbondioksit seviyelerinde yalnızca %10’luk bir düşüş sağlıyor.

CEP TELEFONUNU ŞARJ EDEBİLİR

Prof. Seokheun “Sean” Choi yaptığı açıklamada, yapay bitkinin ürettiği elektriği cep telefonunu şarj etmek veya diğer pratik amaçlar için kullanabilmeyi istediğini kaydederek, “Bazı ince ayarlarla bu yapay bitkiler her evin bir parçası olabilir. Bu teknoloji fikrinin faydalarını görmek kolay” dedi.

İlginizi çekebilir:  Amerika'nın ilk mavi hidrojen tesisi kuruluyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER