Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENBudapeşte ve Viyana'ya yeni yeşil hidrojen tesisi

Budapeşte ve Viyana’ya yeni yeşil hidrojen tesisi

Viyana ve Budapeşte yeni yeşil hidrojen üretim tesislerini açıldı.Viyana'daki tesis 3 MW kapasiteye sahip. Budapeşte banliyösünde bir banliyödeki tesis ise 10 MW güce sahip sahip ve bölgenin en büyüğü.

Hidrojen haber- Viyana ve Budapeşte, Orta ve Doğu Avrupa’da yeşil hidrojen üretiminde yeni bir döneme giriş yaptı. 

İlk yeşil hidrojen tesisi Avusturya’nın başkentinde faaliyete geçti. Viyana’nın Simmering semtindeki tesis, Wiener Netze kampüsünde yer almaktadır. 110 milyon avroluk yatırım, şehrin elektrik ve ısıtma şirketi Wien Energie ve gaz ve elektrik dağıtıcısı Wiener Netze tarafından işletiliyor. Her iki firma da devlete ait en büyük kamu hizmeti şirketi olan Wiener Stadtwerke‘nin bir parçası.

Tesis, günde bin 300 kilograma kadar yeşil hidrojen üretebiliyor ve bu da 60’a kadar otobüs veya kamyonu doldurmak için kullanılabiliyor. Tesisin yanına firmalar, otobüs ve kamyonlar için başka bir hidrojen dolum istasyonu kurdu. Nakliye ve lojistik şirketleri, Viyana-Leopoldau’daki istasyonda yaptıkları gibi kullanabilecekler.

MOL Group ise Százhalombatta’da, bölgenin en büyük yeşil hidrojen tesisi olan 10 MW kapasiteli bir tesisi hizmete sundu. Tesis, Danube Rafinerisi’nin karbondioksit emisyonlarını yılda 25 bin ton azaltacak.

İlginizi çekebilir:  Tamamen yeşil hidrojenli ilk şampiyona İngiltere’de
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER