Ana SayfaGÜNCELCezayir ve Avrupa yeşil hidrojende işbirliği yapacak

Cezayir ve Avrupa yeşil hidrojende işbirliği yapacak

Avrupa Birliği, Cezayir ile yeşil hidrojen alanında işbirliği yapmak için olanakları araştırıyor. Cezayirli ve Avrupalı bazı enerji şirketleri ortak çalışma için mutabakat zaptı imzaladı.

HidrojenHaber – Sonatrach (Cezayir), Sonelgaz (Cezayir), Vng (Almanya), Snam (İtalya), Eni ve Snam arasındaki ortaklığı Sea Corridor ve Verbund Green Hydrogen (Avusturya), Cezayir’de yeşil hidrojen üretimi için entegre bir projenin uygulanabilirliğini ve karlılığını değerlendirmek ve gerekli çalışmaları yürütmek için bir mutabakat zaptı imzaladılar.

Sonatrach’tan yapılan açıklamaya göre imza töreni Cezayir’deki Oran Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Cezayir Enerji ve Madenler Bakanı Mohammad Arkab başkanlığında, Sonatrach Grubu Başkanı ve CEO’su Rachid Hachichi, Sonelgaz Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mourad Adjal, Snam Uluslararası Sorumlusu Sergio Molisani, SeaCorridor Başkanı ve CEO’su Francis Caria, Verbund Green Hydrogen CEO’su Franz Helm ve Vng Yönetim Kurulu üyesi Hans Joachim Polk imza töreninde hazır bulundu.

Açıklamaya göre mutabakat zaptı, taraflara SoutH2 Koridoru’nu kullanarak yeşil hidrojen değer zinciri boyunca çok paydaşlı proje uygulama olanakları tanıyacak. Proje, fosil yakıtlara olan enerji bağımlılığını azaltmada ve sürdürülebilir, düşük karbonlu ekonomiye doğru geçişi teşvik etmede de önemli bir rol oynayacak.

Proje, Avrupa’nın yeşil enerji ihtiyaçlarını karşılama potansiyeline sahip Cezayir’in enerji tedarikçisi olarak konumunu da güçlendirecek.

İlginizi çekebilir:  Tüpraş ve Arçelik yeşil hidrojenle buzdolabı üretecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER