Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİÇin hidrojen boru hatlarını 60 kat arttıracak

Çin hidrojen boru hatlarını 60 kat arttıracak

Çin, yenilenebilir enerji açısından zengin bölgelerinden yeşil hidrojen taşımak için 6 bin km'lik hidrojen boru hattı ağı inşa edecek.

Hidrojen Haber- Çin hükümeti hidrojene olan yoğun talepten nedeniyle, yenilenebilir kaynakları zengin kuzey ve batı kesiminden, talebin yoğun olduğu güney ve doğu kesimlerine giden 6 bin kilometre uzunluğunda yeşil hidrojen boru hattı altyapı çalışması planlıyor. Boru hattının 2050 yılına kadar bitmiş olması öngörülüyor.

Devlete ait CPPEC şirketi başkan yardımcısı Li Guohui, Guangdong eyaleti, Foshan şehrinde düzenlenen Dünya Hidrojen Teknolojisi Konvansiyonu’nda Çin’in toplam hidrojen talebinin 2060 yılına kadar yılda 100 milyon tona çıkmasını beklediğini söyledi.

Mart ayında Çin’in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde işletilen Yumen petrol sahasında üretilen yeşil hidrojeni taşımak için ülkenin ilk boru hattının inşasına başlanmıştı. 6 km lik hat saatte yaklaşık 900 kg lık üretim kapasitesine sahip olacak.

İnşa edilecek diğer bir hat ise 400 km uzunluğunda olacak ve her yıl 100 bin ton yeşil hidrojeni İç Moğolistan üzerinden Pekin’deki Yanshan Petrokimya kompleksine taşıyacak.

Çin’de günümüzde toplam 100 kilometrelik 3 hidrojen boru hattı olduğundan 6 bin kilometrelik hat oldukça iddialı bir proje gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir:  BMW Çin'deki fuarda hidrojenle çalışan iX5'i tanıttı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER