Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIÇin’in ilk sürdürülebilir havacılık yakıtı merkezi açıldı

Çin’in ilk sürdürülebilir havacılık yakıtı merkezi açıldı

Çin Sivil Havacılık Otoritesi , standart belirleme ve ürün araştırmasına odaklanan ülkenin ilk sürdürülebilir havacılık yakıtı teknik merkezini açtı.

Hidrojen Haber- Çin ilk sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) merkezini açtı. Güneybatıdaki Chengdu şehrinde bulunan yeni merkez, endüstri politikasının haritalandırılmasında ve ürünler ve kalite kontrol için standartların belirlenmesinde öncülük edecek.

Reuters’in bildirdiğine göre, küresel olarak kullanılan jet yakıtının yaklaşık yüzde 11’ini tüketen dünyanın en büyük ikinci havacılık pazarı olan Çin’in, bu yıl milyarlarca dolarlık yatırımı teşvik edebilecek 2030 için SAF kullanımına ilişkin politikasını açıklaması bekleniyor.

Birkaç test uçuşuna rağmen Çin, ev içi kullanım için ticari olarak SAF üretmiyor. Biyoyakıt firmaları, Çin’in atık yemeklik yağı ihracat için havacılık yakıtına dönüştürmek ve Pekin’in emisyonları azaltmak için yakıtın uçaklarda kullanılmasını zorunlu kıldıktan sonra iç talebi karşılamak için Çin’in ilk tesislerini inşa etmek için 1 milyar dolardan fazla para harcıyor.

CAAC ayrıca sürdürülebilir yakıt için bir Çin sertifikasyon sistemi kurmayı hedefliyor.

Çin’in toplam havacılık yakıtı tüketiminin 2030 yılına kadar yılda 50 milyon metrik tonu aşacağını ve SAF kullanımının yılda 2,5 milyon tona ulaşabileceğini ekleyen rapora göre, yeni ürünler için test tesisleri kuruluyor.

SAF, kullanılmış yemeklik yağ ve hayvansal yağ atıkları gibi sürdürülebilir kaynaklı yenilenebilir atıklardan ve kalıntılardan yapılabilir veya yenilenebilir enerji bazlı hidrojenden işlenebilir.

İlginizi çekebilir:  Coca-Cola hidrojenli kamyonlara göz kırpıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER