Ana SayfaTEKNOLOJİDaha uzun çalışan metanollü traktör 

Daha uzun çalışan metanollü traktör 

AGCO Power, sıvı metanol kullanarak uzun çalışma süresi sağlayan elektrikli bir traktör için menzil genişletici teknoloji geliştirdi. Blue World’ün HT PEM yakıt hücresi platformu, tarım makineleri için sürdürülebilir bir güç aktarma organı teknolojisi sunuyor.

Hidrojen Haber- Yakıt hücresi bileşenleri ve sistemleri geliştiren Blue World Technologies ve tarım makineleri güç aktarma organları üretimde lider olan AGCO Power, traktörler için yeni bir teknoloji geliştirdi.Menzil genişletici konsepti, yakıt hücrelerine güç sağlayan hidrojen açısından zengin bir gaza dönüştürülen sıvı metanol ile çalışıyor. Yakıt hücreleri, çalışırken traktör akülerini şarj eden elektrik üretiyor. Bu sayede, traktörün çalışma süresi iki katına çıkıyor.

Blue World’ün teknolojisi, yüksek sıcaklıklı PEM yakıt hücrelerini temel alıyor. Bu yakıt hücreleri, 160-180°C gibi yüksek bir sıcaklıkta çalışıyor ve kirliliklere karşı yüksek direnç gösteriyor. Bu da, metanol reformlama işlemiyle ideal bir kombinasyon sağlıyor.

Blue World’ün yakıt hücreleri, elektrik verimliliği yüzde 40 ile yüzde 60 arasında değişen bir sistem sunuyor. Yenilenebilir metanol ile çalıştırıldığında, yakıt hücreleri sıfır emisyonlu bir güç sağlıyor.

İlginizi çekebilir:  Eta Space’in yeni sıvı hidrojen teknolojisi ödül aldı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER